Ik veroordeel je ook niet!

IWJ 8.20-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ik veroordeel je ook niet!

“Jezus kwam overeind en zag dat ze waren weggegaan. Hij vroeg haar: “Vrouw, waar zijn die mannen gebleven die jou beschuldigden? Heeft niemand van hen je veroordeeld?” En ze zei: “Nee Heer, niemand.” Jezus zei: “Ik veroordeel je ook niet. Ga naar huis en doe geen verkeerde dingen meer!”‘” (Johannes 8: 10-11,BB)

Ik hou van dit verhaal, dat bekend staat als het verhaal van de ‘overspelige vrouw’. In feite vind ik dat het meer over de tederheid van Jezus spreekt dan over deze zonde. We kunnen de liefde van Jezus in Zijn woorden voelen.

Deze vrouw werd betrapt op het plegen van overspel. In de tijd van Jezus zouden de priesters deze vrouw hebben gestenigd, uit gehoorzaamheid aan de wet van Mozes. Maar Jezus bracht een geheel andere wet. Een nieuw gebod. Een nieuw verbond. Een verbond van genade!

Jezus veroordeelt deze vrouw niet. Integendeel, Hij is vriendelijk voor haar. Hij beschermt haar tegen haar aanklagers. Hij tilt haar op. Hij bevestigt dat God haar niet veroordeelt. Hij laat haar zien dat God van haar houdt en haar een tweede kans geeft.

God houdt van jou met dezelfde liefde. Hij betaalde de prijs met het bloed van Zijn Zoon zodat jij niet zou worden veroordeeld. En wanneer je valt, tilt Hij je op, ja ook jou! Hij veroordeelt je niet. Hij strekt Zijn hand van genade en liefde uit naar jou.

Wanneer de vijand komt en de beschuldigen tegen jou verzamelt, luister dan naar wat Jezus tegen je zegt: “Waar zijn je aanklagers? Ik veroordeel je niet.”

Wees vrij van elke beschuldiging. Je bent vrij! Echt vrij!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.