Ik sta in brand!

28 mei 2023

Heb je weleens een haar in een vlam gehouden? Je ziet de haar in no-time verschrompelen. 

Wat als je een hemelse vlam bij je haren houdt? ‘Dat kan niet goed gaan’, zeg je. 

Maar in de Bijbel gaat dit hemels goed. Die vlam had een groots effect op de discipelen en degene die ze toespraken.

Als God gaat werken in ons leven,
gaat het vlammen!

’En er waren een soort van vuurvlammen te zien. Dat vuur verdeelde zich en kwam op hen allemaal. En ze werden allemaal vol van de Heilige Geest en begonnen allemaal in andere talen te spreken. Het waren talen die Gods Geest hun gaf.’
(Handelingen 2:3-4, BB)

We vieren vandaag samen Pinksteren. Gods Geest in jouw hart. Waarschijnlijk wist je dit al, maar wat nu als je hier een moment serieus over nadenkt …

Wat is het effect van Gods Geest, op je relatie, op je werk, op je denken, op je gezondheid, op je veerkracht, op je stresslevel?

‘Vergeet niet dat jullie de tempel van God zijn. In die tempel woont Gods Geest.’
(1 Korintiërs 3:16, BB)

God wil ook in jouw leven vol vuur branden. 

Hij wil je helpen in alles. Nodig Hem uit. Verwacht dat Hij komt en in je is. Voel de warmte van Zijn vuur. Laat de kracht van de Heilige Geest je helpen om stappen te zetten die je zelf niet durft te zetten. 

Mag Zijn Geest je de Bijbel gaan uitleggen? Mag de Heilige Geest je troosten? Dat en nog veel meer wil Gods Geest in jouw bewerken!

Twijfel er niet aan. Ook voor jou is dit geschenk weggelegd. Nergens in de Bijbel lezen we ‘leveringsvoorwaarden specifiek voor een geselecteerde groep’. De enige voorwaarde is: geloof en ontvang. Als Gods Geest komt, ontvang je LEVEN en RUST.

‘Maar het werk van de Geest brengt leven.’
(2 Korintiërs 3:8, BB) 

Gods Geest gaf hen rust, zoals vee rust vindt in het groene dal.’
(Jesaja 63:14, BB) 

Zullen we samen bidden?
‘Dat een vlam veel veranderen kan, weten we. Heilige Geest wees welkom in ons leven en werk krachtig in ons en door ons. In de naam van Jezus. Amen’

Bezinningsvraag:

  • In welk gebied van jouw leven kun je wel wat meer ‘vuur’ gebruiken?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?