Ik moet helemaal NIETS! ?

21 juli 2020

In de Bijbel lezen we in Prediker 11:8: “Daarom moet je, hoelang je ook leeft, van elke dag genieten.” (BB)

Huh? 

Moeten?

Moet ik genieten?

Ik moet helemaal niks! Grrr… 

Ik moet een hoop moed hebben om überhaupt het leven te leven…

Als mijn business mij grote stress geeft, mijn kids rollend door de kamer gaan, mijn schoonmoeder per se wil dat ik op maandagavond bel, mijn hoofdpijn maar niet wil zakken, ik mijn voorgenomen gezonde maaltijden oversla en zelfs mijn computer de e-mails er niet uit wil gooien, omdat de box ‘vol’ zit? 

Wat dan? Moet ik dan genieten?!

Genieten is een opdracht, net zoals:

  • bidden, 
  • voor weduwen en wezen zorgen, 
  • omzien naar je naasten, 
  • rust houden 
  • en liefhebben.

En waarom maakt God er een opdracht van? Omdat Hij wil dat je gelukkig bent.

Hij heeft ons geschapen binnen de totale dynamiek van alles wat leeft. Hij weet hoe alles in ons en rondom ons verbonden is met elkaar. Hij weet als geen ander dat genieten een radar is die mega veel effect heeft in je leven. Als je deze weet aan te zwengelen, komt alles op een positieve manier in beweging.

God snapt dat.

Nu jij en ik nog.

“De Heer doet geweldige dingen. De mensen die daarvan genieten, denken er steeds aan.” (Psalm 11:2, BB)

Dus ik heb vandaag een uitdaging voor je: Denk aan alle geweldige dingen die God doet. Merk het op. Zie het. Denk erover na. Dank ervoor. En schrijf het allemaal op! 

Wat zul jij genieten!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?