Ik ken je!

20200308

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ik ken je!

Gisteren groette iemand mij en ik keek haar aan. Ze lachte en begon een gesprek. Mijn hersens kraakten: “Ik ken haar…  Ik ken haar, maar waarvan ook alweer? Wat is haar naam? Kom op, je weet het nog wel”, dacht ik, maar er daagde mij niets. 

Ken je dat? Je weet zeker dat je iemand eerder hebt ontmoet, maar het is in je brein even compleet blanco. Geen naam borrelt naar boven. Genant.

De Bijbel zegt in Psalm 139:2: “Heer, U kent mij door en door. U weet alles van mij, waar ik ook ben. U weet alles wat ik denk.”

God zegt nooit tegen jou: “Wie ben je ook alweer? Even denken hoor… Uhm, Nederland, daar woon je toch…? Ennuh… je naam… Help me even.”

Je bent niet blanco voor Hem. Hij kent je naam, weet wie je bent en kent je zelfs door en door. Wat zeg ik? Hij weet ALLES van je. ALLES. Niets is voor Hem verborgen. 

Je hoeft je voor Hem niet te schamen, want Hij weet zelfs meer van je dan je van jezelf weet. Erken dat God je kent en voel je gekend door Hem.

  • Als je vragen hebt over jezelf: God heeft antwoorden.
  • Als je vertwijfeld bent over jezelf: God twijfelt niet aan jou.
  • Als je onzeker bent: God is zeker van jou.

Ik daag je uit om Hem toestemming te geven, jou te laten zien, wie je mag zijn.

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Anneke de jong op 8 maart 2020 om 4:18 pm

    Zo mooi dat ik dit elke dag mag lezen En bemoediging te worden met deze mooie teksten liefs van mijn Anneke de jong