Ik heb mensen om mij heen, maar voel mij eenzaam

10 augustus 2023

Onderzoek toont aan dat iedereen zich weleens eenzaam voelt. Wanneer voel jij je eenzaam? Terwijl je omgeven bent door mensen kun je je toch alleen voelen. 

Mijn moeder vertelde me onlangs dat ze zich zo eenzaam voelt. Ze woont in het verpleeghuis; heeft de hele dag mensen om zich heen, maar toch… Ze mist haar vertrouwde leven, haar familie en ze mist zichzelf.

Elke zekerheid in je leven heeft plaatsgemaakt voor onzekerheid. Je voelt je niet gezien.
Koning David weet dan precies wat je bedoelt. Hij was succesvol, muzikaal, poëtisch en machtig. Een hele hofhouding stond voor hem klaar. En ondanks dat schrijft hij dit:

‘Help me nu, Heer, heb medelijden met mij, want ik voel me eenzaam en ellendig. Mijn problemen worden steeds groter. Red me alstublieft uit mijn moeilijkheden. Kijk toch hoe moeilijk ik het heb en hoeveel problemen er zijn.’
(Psalmen 25:16-18, BB)

En dan komt het… David voelt zich eenzaam en ellendig, maar spreekt uit:
IK VERTROUW OP U! 

‘Red mijn leven alstublieft, Heer, red mij. Stel me niet teleur, want ik vertrouw op U.’
(Psalmen 25:20, BB)

Ik daag je uit om aan God te vertellen hoe je je voelt. Spreek ook vandaag samen met David uit: ‘Ik vertrouw op U. In mijn eenzaamheid, ben ik een met U.

Zullen we samen bidden?
‘Help mij Heer om mij meer verbonden te voelen met U. Dat het me lukt, als ik mij alleen voel, om de verbinding met U volledig te vinden. Ik vertrouw op U. Amen.’

Spreek vandaag jouw vertrouwen in God uit. Juist op die momenten waarop eenzame gevoelens je overmannen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?