Ik heb Jezus niets te geven…

20200228 14.22

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ik heb Jezus niets te geven…

“Ik heb niets in te brengen dat Jezus interesseert… Mijn leven is een ramp, een chaos… Ik heb geen talent, geen geld…” 

Herken je jezelf in deze woorden? Of ken je iemand die dit van zichzelf zou zeggen?

Ik geloof dat de vijand een leugenaar is. De Bijbel zegt zelfs dat hij de vader van leugens is. (zie Johannes 8:44) Dit betekent dat er absoluut geen enkele waarheid, zelfs geen grammetje waarheid, in hem zit! De vijand probeert leugens in je te planten om je te scheiden van Jezus, van Zijn genade en liefde. Welke leugen bedoel ik in het bijzonder? Degene die zegt: “Ik heb Jezus niets te geven.”

Ik wil het graag met je hebben over een vrouw die Jezus op haar eigen manier liefheeft. We lezen in de Bijbel in Lukas 7:37-38: Er kwam een vrouw naar Hem toe. Iedereen wist dat ze een hoer was. Ze had gehoord dat Jezus bij die Farizeeër in huis was. Ze had een kostbaar kruikje vol dure parfum bij zich. Ze knielde huilend bij Jezus neer en liet haar tranen op zijn voeten vallen. Daarna droogde zij ze af met haar haren. Ze kuste zijn voeten en zalfde ze met de parfum.” (BB)

We weten niet eens de naam van deze vrouw. We weten alleen dat ze “een hoer” was. Toch bracht ze wat ze had: haar geurige olie en haar tranen.

In vers 47 zegt Jezus over deze vrouw: “Daarom zeg Ik je, dat haar zonden, die vele zijn, vergeven zijn, want zij heeft veel liefgehad“. Ook jij kunt geven wat er in je zit, *|FNAME|*. Je kunt letterlijk je ziel en leven aan Zijn voeten uitstorten. Je kunt je liefde aan Jezus geven, je hart aan Jezus, je tranen aan Jezus.

Zeg niet langer: “Ik heb Jezus niets meer te bieden!” Als je van Hem houdt, bied Hem dan je liefde aan, bijvoorbeeld met dit lied “Pour My Love On You”.

Hou op je eigen manier van Hem. Met jouw “geurige olie”. Met je woorden. Als je geen woorden meer te geven hebt, geef dan je tranen. Als je geen tranen meer hebt, zucht dan in Zijn aanwezigheid. Maar hoe dan ook: Heb Jezus lief!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.