Ik heb een wereldprobleem! 🌍

02 mei 2024

Met een vriendin loop ik door het bos. We bespreken ons leven, maar ook de hele wereld komt voorbij. Samen lossen we altijd alle wereldproblemen op. Elke oorlog eindigt in vrijheid en vrede… Als iedereen maar naar ons zou luisteren, dan, ja dan zou het zeker goed komen… 🙂

Wij denken alles te kunnen oplossen en als dat niet lukt, dan zijn we ten einde raad. Ken je dat?

God is dé oplossing!
In alles.
Door alles.
Voor alles.

Als je dit gelooft, waarom ben je dan niet met jouw probleem serieus naar Hem gegaan? Telkens opnieuw. Net zolang totdat je begrijpt, wat Hij als oplossing aanreikt?

Of is het inmiddels jouw diepe overtuiging dat Gods oplossingen alleen voor de discipelen waren of voor die ‘vrome’ mensen voor in de kerk die met hun armen in de lucht staan tijdens een lied, maar niet voor jou. 

‘En als je een keer niet weet wat je moet doen, mag je God om wijsheid vragen. God geeft die altijd, zonder boos te zijn dat je het zelf niet weet.’ (Jakobus 1:5, BB)

God geeft je altijd wijsheid, zonder boos te worden dat je het zelf niet weet. Wat een zegen in jouw leven! 

Ik hoop dat er een nieuw verlangen en een nieuw geloof in je hart groeit. Zorgen die je al zo lang op de zolder van je leven bewaard, dat je die naar beneden durft te halen en deze serieus met Hem gaat bespreken.  

Zullen we samen bidden?
‘Wij willen U gehoorzaam zijn en oplossingen als eerste bij U te zoeken. Wat bent U toch goed voor ons. Amen.’

Bezinningsvraag:

  • Waar heb jij wijsheid voor nodig? Waar heb jij een oplossing voor nodig?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?