Ik ben wat jij nodig hebt!

07 mei 2021


Pasen is voorbij en we leven toe naar Pinksteren. Ieder jaar staat Stichting Opwekking daar uitgebreid bij stil door een grote Pinksterconferentie te organiseren. Dit jaar willen we vanuit Ik Wonder Jou samen met hen toewerken naar Pinksteren. Iedere vrijdag geef ik de ruimte aan een van de mensen die op de conferentie spreken om een tekst met jou te delen. Ook zullen zij af en toe bij mij in de livestream zitten! Vandaag is het woord aan Godwin Arhin!

“Toen zei God tegen Mozes: “Mijn naam is IK BEN. Zeg tegen de Israëlieten: ‘IK BEN heeft mij gestuurd.” (Exodus 3:14, BB) 

Ik kan me voorstellen dat Mozes bang en onzeker was voor zo’n grote taak die hij moest vervullen. Mozes is wijs, hij vraagt aan God wat hij moet zeggen als hem wordt gevraagd wie hem gestuurd heeft. Het antwoord is: “Ik ben, die Ik ben.” Ik ben de brandende struik die niet verteert, want dat had je nodig om te geloven. Ik ben macht, Ik ben leiding, Ik ben een veilige haven. Met andere woorden: Ik ben alles wat jij nodig hebt. 

Is het niet mooi dat God zelfs in zijn naam aangeeft dat Hij alles is wat we nodig zullen hebben? Hoe vaak staan wij niet op hetzelfde punt als Mozes en zijn we bang of onzeker dat iets niet zal lukken. En vragen we God om datgene te doen of te geven wat we nodig hebben zodat we tevreden kunnen zijn. Maar ik denk dat we er meer aan zullen hebben als wij juist om God zelf vragen in deze moeilijke en soms onbegrijpelijke situaties. Juist omdat Hij zegt dat Hij alles is wat wij nodig hebben. 

Ik ben rust wanneer je onrust ervaart.
Ik ben zekerheid voor je als je onzeker bent.
Ik ben licht wanneer het donker om je heen is.
Ik ben ……………………
Ik ben ……………………
Ik ben …………………… 

Wat heb jij vandaag van God nodig? Welke woorden moeten er ingevuld worden op de lege puntjes? 

God zegt vandaag tegen jou: ”Ik ben, die Ik ben,” Ik ben dat wat jij nodig hebt!
Ondanks dat God altijd weet wat wij nodig hebben, daagt Hij je toch vandaag uit om het zelf uit te spreken en te vragen. Kortom: Wat kan Ik voor jou zijn?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?