Ik ben vandaag zo dankbaar!

01 mei 2022

 

Dankbaarheid geeft veerkracht en diepe vreugde in het leven. Dat is precies wat we willen. De komende dagen gaan we onze ‘dankbaarheid’ trainen. Let’s go!

Ik stap in de auto, draai de sleutel om en ben dankbaar. Zonder dat ik erbij nadenk, hoor ik mijzelf allemaal dingen noemen waar ik dankbaar voor ben.

Ik lijk het hondje van Pavlov wel. Zodra een bel gaat, wordt er een worst voor zijn neus gehangen. Zodra het hondje de bel hoort, gaat hij kwijlen. Zelfs als er geen worst in de buurt is. Het hondje is geconditioneerd. Het gaat automatisch.

Zo heb ik nu een geoefende gewoonte van dankbaarheid.
Achter het stuur kruipen, het geluid van een ronkende motor horen en als vanzelf ga ik danken.
Ik kan het je ook zeker aanraden!
Daarmee begint elke autorit met mooie gedachten… en je zit toch.

Ben ik dan altijd zo’n blij ei?
Nee, maar door met ‘dankbaarheid’ te oefenen, is het lastiger om chagrijnig te blijven.

Mijn zus is gehandicapt. Door haar heb ik geleerd om dankbaar te zijn voor de gewone dingen in het leven. Lopen is heel lastig voor haar. Mijn benen doen het geweldig. Daar ben ik dankbaar voor. Ik kan er zelfs mee rennen!

Ik ben fan van het oefenen in dankbaar zijn. Het leven is al ingewikkeld genoeg. Zullen we het niet nog ingewikkelder maken? Ik daag je uit om samen met mij om van dankbaarheid een ritueel te maken, net zolang totdat het onbewust geautomatiseerd is…

Dankbaarheid uiten,
ga je lekker te buiten.
Spreek positieve dingen
en ga er zelfs bij zingen

Dankbaarheid is bovendien een goddelijke opdracht:

Wees altijd blij. Bid zonder ophouden. Dank God altijd, wát er ook gebeurt. Want dat is wat God van jullie wil nu jullie bij Jezus Christus horen’. (1 Tessalonicenzen 5:16-18, BB)

Zullen we samen bidden?
Wij zijn dankbaar voor deze dag, wat hij ons ook brengen mag. U heeft ons leven gegeven, we gaan het samen met U ten volle beleven. Amen.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?