Ik ben uit de kerk gestapt

26 januari 2023

‘Ik ben uit de kerk gestapt.. en gescheiden’

Als jij dit hoort, wat gebeurt er dan bij jou?

Ik ontving deze mail van één van de lezers van Ik Wonder Jou:

‘Een kennis van ons gaat scheiden. Ze heeft daarvoor al afscheid genomen van de kerk. Maar de mails van jou Wilma, durf ik met haar te delen. Om te laten zien dat, wat je ook doet, Jezus altijd van je blijft houden. Ook al roept de omgeving heel andere dingen; je mag altijd bij Hem komen. Dat jouw bemoedigingen haar weer zo goed doen, vind ik heel speciaal en ik bid ook dat Jezus in haar hart mag werken.’ -Natascha*

Wat prachtig dat Natascha de mail van Ik Wonder Jou doorstuurt naar een kennis. Ze weet blijkbaar dat diegene in de problemen zit en onderneemt actie! Hoe vaak keren wij ons hoofd niet om, als we horen dat iemand in de problemen zit? 

Oordelen over andermans scheiding is niet onze roeping. Sowieso zijn wij niet geroepen om te oordelen over anderen. Natascha heeft dit als geen ander begrepen. 

‘Oordeel niemand. Dan zul jij ook niet geoordeeld worden.
Veroordeel niemand. Dan zul jij ook niet veroordeeld worden.
Laat los, dan zul jij ook losgelaten worden.’  Lucas 6:37 BB

Wat een vrijheid ligt er in deze tekst. Die vrijheid gun ik jou, en ik wens en bid dat ook jij een ander die vrijheid gunt. 

Oordeel niet.
Jij bent niet geroepen om de Redder van de wereld te zijn,
die majestueuze rol heeft Jezus al op zich genomen.

 Ik daag je uit om vandaag samen met mij het volgende te doen:

‘Wees bescheiden en vriendelijk.
Houd van elkaar en heb geduld met elkaar.’  Efeziërs 4:2 BB

Zullen we samen bidden?
‘Heer, wij willen vandaag niets liever leren om lief te hebben, niet te oordelen, niet te veroordelen, maar onze zinnen te zetten op ‘liefhebben’, omdat we zo graag willen doen wat we geloven. Amen.’

* De naam Natascha is vanwege privacy aangepast.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?