Ik ben trots op je!

IWJ 15.19-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Ik ben trots op je!

“Ik ben trots op je.” Veel mensen hebben hun ouders nooit deze woorden horen zeggen. Integendeel, ze groeiden op met vernederende woorden als “je bent nergens goed voor” of “je zult nooit iets bereiken”.

Dit soort woorden planten zaadjes van mislukking. Ze veroorzaken schuldgevoelens en een voortdurende angst om niet goed genoeg te zijn en te falen.

Ik geloof dat de Heilige Geest de woorden van mislukking die in je leven zijn gezaaid uit je hart verwijdert. Hij vervangt ze door woorden van leven.

In Jesaja 54:17 zegt God dit tegen Jeruzalem, maar ik geloof dat het ook voor jou geldt: Maar geen enkel wapen dat wordt gesmeed om tegen jou gebruikt te worden, zal jou nog kwaad kunnen doen. En elke rechtszaak die anderen tegen jou beginnen, zul jij winnen. Dit is wat Ik aan mijn dienaren geef. Dit is hoe Ik hen vrijspreek van schuld, zegt de Heer.”

Als iemand in je leven een beschuldiging heeft gezaaid, is het eenvoudig: die persoon had het bij het verkeerde eind. Geen enkel wapen zal je nog kwaad kunnen doen. God, je Vader, houdt van je en wil je vertellen dat je met Hem machtige dingen zult bereiken. Hij ziet ze van tevoren al. Hij weet dat je gaat slagen en Hij vertelt je: “Mijn vriend, Ik ben zo trots op je!”

Laten we samen bidden: “Heer, dank U dat U trots op mij bent en dat U mij hebt laten zien dat de mensen die beschuldigingen in mijn leven zaaien het verkeerd hebben. Bedankt dat ik zal slagen! In Uw naam, amen!”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

1 reactie

  1. Ingrid groot op 25 november 2018 om 8:26 am

    Een heel herkenbaar stuk.
    Ingrid groot