Ik ben er zo klaar mee!

23 november 2022

Waar ben jij zóóóóóó klaar mee?

Als ik deze vraag aan de Israëlieten zou stellen, nadat ze vanuit Egypte zomaar ineens dagen in de woestijn liepen, denk ik dat ze zouden zeggen:

‘Zóóoo klaar met die hitte!
Zóóoo klaar met al dat zand!’

In Deuteronomium wordt ook duidelijk omschreven dat het geen pretje was:

‘Maar Hij heeft jullie door die grote en verschrikkelijke woestijn geleid, vol giftige slangen en schorpioenen, waar het kurkdroog is, zonder water.
Hij heeft voor jullie water uit de rots laten komen. Hij heeft jullie in de woestijn het manna te eten gegeven.Deuteronomium 8:15 BB

In het Oude Testament lezen we de geschiedenis van de kinderen van Israël die in Egypte tot slaaf waren gemaakt. God zond Mozes en Aäron, om hen te redden van deze onderdrukking. Zij moesten hen naar het Beloofde Land leiden. (Wel met een omweg van maar liefst 40 jaar in die dorre droge woestijn)
Een gortdroge plek is meestal niet waar we naar op zoek zijn…

Maar tijdens het verlaten van Egypte, en het betreden van de woestijn, ervoer het volk van Israël de wonderen van God!
Het volk maakt wonderen mee:

Het ervaren van Gods wonderen gebeurt vaak op een bijzonder moment. Meestal zijn we in een hoek terecht gekomen waar geen uitweg is.
Als je in zo’n ‘hoek’ zit, zullen we dan samen bidden?

‘Heer, ik geloof in U en in Uw liefde voor mij. Wat op dit moment voor mij als een woestijn voelt, is ook de plek waar U wonderlijk en krachtig kunt werken in mij. Dank U wel dat U het onmogelijke mogelijk kunt maken. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?