IJSKOUD de beste!

12 januari 2022

 

Mijn zoon stond op het ijs. De schaatsen die hij aan had, zaten overdwars. Hoe hij dit voor elkaar kreeg, weet ik niet, maar het zag er ‘bijzonder’ uit. 

Hij deed zo zijn best, maar na elke beweging lag hij plat op de witte, gladde ondergrond.

Als je een scheve schaats rijdt,
kom je geen steek verder.

Jouw leven als christen kan soms ook voelen alsof je voor het eerst schaatsen onder hebt. Je hebt gehoord hoe je de beweging moet maken. Je weet het in je hoofd. Als je je ogen sluit, zie je jezelf zwierend over het ijs gaan en in gedachten ga je met je handen op je rug en een druppel aan je neus als een speer. Maar dan de praktijk…

Leven zoals God dat wil, lijkt niet altijd te lukken.
Zo frustrerend. Je voelt jezelf falen.
Herken je dit?

Ik denk dat 100% van onze ‘Ik Wonder Jou’ familie zich hier wel eens in herkent. Ik zeker ook. De mensen uit de gemeente in Filippi zeker ook. 

Daarom spreekt Paulus hen moed in in een brief:
“ … Blijf ook nu met diep ontzag voor God je best doen om zó te leven als past bij mensen die bij God horen.” (Filippenzen 2:12, BB) 

Wat nou als je niet gedisciplineerd genoeg bent? Wat nou als je motivatie telkens wegebt?

God kent jou.
Hij heeft daar een oplossing voor! Echt.

God zal ervoor zorgen dat jullie willen doen wat zijn plan voor jullie is. En dat niet alleen. Hij zal er óók voor zorgen dat jullie dat ook kúnnen.” (Filippenzen 2:13, BB) 

Wie gaat je helpen?
Wie gaat ervoor zorgen dat je Gods plan wil doen?
Wie gaat ervoor zorgen dat je het ook kunt?
-> God

Hoeven wij dan niets te doen?
Ons aandeel lezen we ook in dit bijbelgedeelte.

  • Blijf ook nu met diep ontzag voor God je best doen om zó te leven als past bij mensen die bij God horen.” (Filippenzen 2:12, BB)
  • Blijf gehoorzaam aan het woord dat leven geeft.” (Filippenzen 2:16, BB)

Het woord ‘blijf’ betekent dat je al diep ontzag hebt voor God, dat je al gehoorzaam wilt zijn aan Zijn Woord. Blijf dat doen! God heeft je lief, of je wel of niet al met je handen op je rug kunt schaatsen.

Houd vol, houd moed… nog even en je schaatst snel, hard en met twee druppels aan je neus!

Zullen we samen bidden?
“Dank U wel, dat U echt overal aan gedacht heeft. U spreekt uit over ons leven dat U ervoor zult zorgen dat wij Uw plan voor ons leven zullen willen doen. Wij eren U. Wij hebben diep ontzag voor U en willen niets liever dan naar U alleen luisteren. Help ons, Heer. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?