Houd niet vast aan wrok!

IWJ Relaties 6-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Houd niet vast aan wrok!

Je weet net zo goed als ik dat we, zolang we op deze aarde zijn, helaas het risico lopen door anderen gekwetst te worden of ze zelf pijn te doen. Gewoon omdat we mensen zijn en dus fouten kunnen maken.

Niettemin, laat de kwetsende woorden of kwaadwillige acties van anderen niet tot wrok in je leven leiden. Je bent zoveel meer waard dan dat!

De Bijbel moedigt je aan om het pad van vergeving te kiezen in plaats van dat van wrok en wraak. Hier is wat Spreuken 10:12 zegt: “Haat veroorzaakt ruzies, maar liefde vergeeft alles.”

Als iemand je pijn doet, kun je zijn of haar fouten bedekken met de mantel der liefde. Het is een beetje alsof je een voorwerp bedekt met een doek, zodat het niet meer zichtbaar is. Door de mantel der liefde zijn de fouten niet verdwenen en vergeten, maar zijn ze ook niet langer in het volle zicht voor je. Je wordt er niet meer constant aan herinnerd.

Liefde dekt absoluut alle zonden toe. Ik geloof dat God je helpt, waardoor je vandaag in staat bent om dit gebaar van liefde te maken. “[Liefde] bedekt alle dingen, zij gelooft alle dingen, zij hoopt alle dingen, zij verdraagt alle dingen.” (1 Korinthiërs 13:7, HSV)

Weet dat ik voor je bid!

Zo blij dat je bestaat!

P.S. We hebben het al eerder gehad over wat vergeving niet is… Ik begrijp heel goed dat sommige dingen uit het verlijden ongelooflijk veel pijn kunnen doen. Lees er anders nog eens over via deze link. https://ikwonderjou.jezus.nl/wat-vergeving-niet-is/

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.