Houd moed, ondanks afwijzing!

IWJ 3.8-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Houd moed, ondanks afwijzing!

Vandaag wil ik je graag dit stuk laten lezen, geschreven door mijn vriend, pastor Patrice Martorano. Het heeft mij goed gedaan om dit te lezen en ik weet zeker dat het jou ook zal zegenen.

Hoe moeilijk is het om tegen de stroom in te gaan?! De meeste mensen vinden dat maar niks, ook in de christelijke wereld… Jozua, Kaleb en Mozes hadden een totaal andere mening dan het volk Israël over het binnengaan van Kanaän, nadat enkele mannen dit Beloofde Land hadden verkend. Ondanks de risico’s die dit met zich meebracht, vertrouwden Jozua, Kaleb en Mozes op God. De meeste Israëlieten wilden hier echter niets van weten en kwamen in opstand. Je kunt het hele verhaal lezen in Numeri 13 en 14.

Veel Bijbelse leiders ervoeren afwijzing van mede-gelovigen. Het duurde veertien jaar voordat Paulus een belangrijke apostel werd, vanwege een gebrek aan vertrouwen van zijn broeders in Christus. Voordat Jozef een van de grootste machthebbers van Egypte werd, leefde hij dertien jaar lang met verdriet en gevangenschap, veroorzaakt door de jaloezie van zijn broers. En wat kan er over Jezus gezegd worden? Hij werd ruim drie jaar lang afgewezen voordat Hij werd verheven als de Koning der Koningen.

Ik las eens dit verhaal: Veel klanten die al heel vroeg op een grote verkoop waren afgekomen, vormden een lange rij op de stoep van een grote winkel die nog niet open was. Toen kwam er een man die zomaar langs de hele rij liep. Nog voordat hij de voordeur kon bereiken, reageerde de menigte en duwde hem met geweld terug. Van het een kwam het ander en de situatie verslechterde tot een chaotische puinhoop… Uiteindelijk belandde de man met meerdere blauwe plekken op de eerste hulp. Je raadt het al… Deze man was degene die de winkel had moeten openen om de verkoop te starten. Maar de menigte had hem weggejaagd.

Vaak reageren wij op dezelfde manier op mensen die nieuwe deuren openen. Jezus is hier het allergrootste voorbeeld van.

Afwijzing van mensen die God niet kennen, is vaak makkelijker te accepteren dan afwijzing van je eigen broers en zussen in Jezus. Als jij deze afwijzing kent, wil ik dit tegen je zeggen: Houd moed! Ook al is de situatie moeilijk, God zal het gebruiken voor Zijn plan, net als Hij bij Paulus, Jozef en Jezus deed. Laat je niet overweldigen door afwijzing en bitterheid, maar geloof dat God zorgt voor degenen die Hij geroepen heeft!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.