Houd 90% voor jezelf

01 december 2020

Als ik mijzelf echt wil verwennen, koop ik een taart bij de patisserie bij ons in de stad. Zij maken ware kunstwerkjes. Mmm… Eenmaal thuis zet ik de taart dan op een etagère. Ik ben alleen in de keuken. Mijn stoel schuif ik aan. Een grote eetlepel heb ik in mijn rechterhand en dan komt het moment: Ik schep in de taart. De vulling druipt over de rand en ik neem een grote hap!

En de rest van de familie? We zijn gewend om een taart te delen, maar ik eet er lekker alleen van 🙂

Mijn zoon loopt de keuken in. “Mam! Wat doe je? Dit is niet normaal! Je zit hier in je eentje een belachelijk lekkere taart te eten. En wij dan? Waarom roep je ons niet?”

Soms zijn we zo gewend om te delen, maar… soms zijn we ook zo gewend om niet te delen.

Kun jij delen van dat waarvan je niet zo gewend bent om te delen? 

  • Kun jij geld delen?
  • Kun jij tijd delen?
  • Kun jij bezittingen delen?

Dus ik pak een mes en deel de taart in tien stukken. Mijn zoon krijgt 1 stuk. En ik de rest! “Zo… Nu blij, schatje?”, zeg ik. 

“Mam, wat doe je? Dit is niet normaal?”

God moedigt ons aan om 1 stukje van onze taart weg te geven. Wij kijken naar alles wat we hebben en vragen ons af: “Moet dat echt? Waarom?”

In Maleachi 3:10 lezen we erover: “Breng liever alle gaven waar Ik recht op heb naar de voorraadkamer van mijn tempel, namelijk het tiende deel van jullie oogsten. Dan zullen mijn priesters te eten hebben. Probeer het maar.(Let op… want nu gebeurt het!) “Dan zullen jullie zien dat Ik ervoor zal zorgen dat het goed met jullie gaat. Ik zal voldoende regen geven, zodat jullie grote oogsten zullen hebben. De oogsten zullen zo groot zijn, dat het allemaal niet meer in jullie schuren past.” (BB)

Durf te delen. Durf te ontvangen. 1 taartje van alle 10 taartstukjes op jouw etagère mag je geven aan een ander. 

Dan zeggen we samen: amen! Mmm, heerlijk!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?