Hou van de vrouw! ?‍♀️

08 maart 2021


Vandaag is het Internationale Vrouwendag: Een dag waarin we stilstaan bij dappere vrouwen. En er zijn er veel, ook in de Bijbel! 

  • Ben je een vrouw? Laat deze tekst je dan bemoedigen!
  • Ben je een man? Laat deze tekst je beeld van vrouwen dan positiever maken. Uit je waardering voor een belangrijke vrouw in jouw leven.

Je zou maar grote zus zijn en op je kleine broertje moeten oppassen en dan dit te horen krijgen: “Als ze je broertje ontdekken, wordt hij ter plekke gedood… dus let goed op.”

“Brrr… dit is niet echt,” zeg je misschien. Helaas, het is wel echt. Mirjam stapt dapper naar voren als ze Mozes verstopt in het riet vinden. Ze biedt oplossingen aan, denkt in mogelijkheden en heeft lef. (zie Exodus 2:1-10)

Je zou maar je man verliezen, je huis achterlaten, je vriendinnen nooit meer zien en samen met je schoonmoeder op reis gaan naar een land dat je niet kent, een taal die je niet spreekt, niets te eten hebben en geen dak boven je hoofd. 

“Brrr… dit is niet echt,” zeg je misschien. Helaas, het is wel echt. Ruth gaat met Naomi, haar schoonmoeder, op reis. Ik bewonder haar vermogen om los te laten. Een ware aanpakker die op het land gaat werken en die lef heeft. (zie Ruth 1)

Je zou maar een vrouw zijn… Precies! Dan heb je veel ontvangen van jouw Schepper! Je bent gemaakt om vol invloed en vol impact te zijn in dit leven. Huiselijk geweld, onderdrukking, vervolging, misbruik en onderwaardering hebben niet het laatste woord. Gods woord vol liefde, herstel en vergeving overstijgt dit alles!

  • God had invloed op het leven van Mirjam. En Mirjam had invloed met impact!
  • God had invloed op het leven van Ruth. En Ruth had invloed met impact!
  • God wil ook graag invloed op jouw leven hebben, zodat jij invloed vol impact zult hebben!

Denk nooit dat jouw situatie onmogelijk kan veranderen. Kijk naar Ruth en Naomi. Mag God jouw leven leiden? Durf je los te laten wat zo vertrouwd lijkt? Durf je op weg te gaan en nieuwe wegen te bewandelen? God gaat met je mee. Je bent niet alleen. Jij kunt net zo dapper zijn als Mirjam. Zet één stap en het begin is gemaakt!

Zullen we samen bidden? “Heer, wilt U mij helpen om los te laten en stappen te zetten in dit leven. Ik wil meer lef hebben om U te vertrouwen. Dank U dat ik met U moedig kan zijn, want U bent vol moed… Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?