Hou jij van verrassingen?

14 september 2020

De deurbel gaat. Ik wacht even en hoop dat mijn boys of André open zullen doen, zodat ik niet naar beneden hoef te rennen. Een pakketje. Dan hoor ik ineens een schreeuw van beneden: “Mam, kom eens kijken!”

Ja, dan ben ik niet meer te houden. Ik ren naar beneden en midden in de gang staat een rechtopstaande recyclebare doos. Geadresseerd aan mij! 🙂 Ik til de doos voorzichtig op en zet ’m op de keukentafel. De stippellijnen vertellen mij hoe ik hem open moet maken. 

“Wow, wat mooi!”

“Van wie is het, mam?”

Voor mij staat een prachtig veldboeket. Genade is het grootste geschenk van God aan ons. Het is niet een bos bloemen die bij de voordeur afgeleverd wordt, maar een vrachtwagen met drie opleggers waarop een heel veld met veldbloemen is getakeld. Dat. Dat staat dan voor jouw deur en jij mag het ontvangen!

Wat zeg je dan?

“Eh… bedankt! Had echt niet ‘gehoeven’?”

Nou, dat laatste zou ik in het geval van genade niet zeggen. Het had namelijk wel heel erg ‘gehoeven’. Het was zelfs grote noodzaak. 

Romeinen 6:23 leert ons: “Het kwaad brengt altijd de dood: het is je loon voor wat je hebt gedaan. Maar de liefdevolle goedheid van God geeft een geschenk: het eeuwige leven, door onze Heer, Jezus Christus.” (BB) 

  • Genade is totale vergeving van jouw fouten.
  • Genade is het ontvangen van een eeuwig leven met God.
  • Genade is ruimte krijgen om fouten te mogen maken.

Wat is genade voor jou?

Als vandaag de voordeurbel gaat, denk dan aan die vrachtwagen met drie aanhangers vol bloemen voor jou 🙂 Wat een genade!

Zullen we samen bidden? “Het is zo bijzonder dat U mij zo iets groots schenkt! Het had echt ‘gehoeven’. Ik ben U daar zo dankbaar voor. Ik wil dat mijn leven een grote bos bloemen voor U zal zijn. Hier ben ik, met alles wat ik heb. Ik schenk het aan U. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?