Hou je vol door je eigen kracht of door Zijn Geest?

IWJ Pinksteren-3-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hou je vol door je eigen kracht of door Zijn Geest?

Toen Nicodemus een keer ‘s nachts bij Jezus kwam (zie Johannes 3:1-11), vertelde Jezus hem een belangrijk geheim: “De wind waait waarheen hij wil. Je hoort hem wel, maar je weet niet waar hij vandaan komt of waar hij heen gaat. Zo is het ook met iedereen die uit Gods Geest is geboren.” (Johannes 3:8, BB)

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn er twee typen boten: motorboten en zeilboten. Motorboten moeten op hun eigen energie kunnen vertrouwen. Ze zijn over het algemeen luid en schadelijk voor het milieu. Zeilboten vertrouwen echter op de wind om vooruit te komen.

Als kind van God ben je als een zeilboot: je moet “de wind vangen”, de wind van de Geest! Je moet het je laten duwen om vooruit te komen.

Je hebt een keuze. Je kunt bouwen op je eigen kracht en wijsheid (zoals een motorboot), of je kunt vertrouwen op de Geest van God (zoals een zeilboot). Even tussen ons; vertrouwen op de Geest van God is veel beter. ­čÖé

Het is mogelijk om alles door Hem te doen. Jezus zei: “Maar jullie zullen de Heilige Geest krijgen. Hij zal jullie kracht geven. Dan zullen jullie aan de mensen gaan vertellen wat jullie van Mij hebben gezien en gehoord. Eerst in Jeruzalem, dan in heel Judea en Samaria en daarna in de hele wereld.” (zie Handelingen 1:8, BB)┬á

Geloof dit met heel je hart: je kan alles doen door Jezus die jou kracht geeft. Wees gezegend!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.