Hou je van obstakels? ⛺

25 juli 2020

Ik neem je vandaag mee naar Frankrijk, waar wij een paar jaar geleden op vakantie waren. Ons tentje stond aan de rand van de rivier de Ardèche. Prachtig was het. 

Wat mij opviel was dat de rivier nooit pauze nam. Nooit een time-out, maar trouw volgde hij zijn route. André en ik probeerden grote keien en stokken langs de kant te leggen om de route van de stroom te verplaatsen. 

Waarom? 

Gewoon leuk.

Puur genieten.

Terwijl wij daar mee bezig waren, kwamen steeds meer mensen van de camping ons helpen. Volwassen mannen begonnen deze klus als een serieuze taak in te vullen. Toen de avond viel, was er vlak voor ons tentje nog maar een kleine doorgang voor de rivier. De rest was professioneel gebarricadeerd. 

En wat deed de rivier? 

Die stroomde gewoon door.

Obstakels worden in je leven gedumpt. Je maakt je druk om van alles en nog wat. Soms lijkt alles te verstoppen. Je kunt nergens meer van genieten… 

Weet dan dat de levensstroom die God in je heeft gelegd krachtig genoeg is om door te gaan.

Romeinen 8:37 leert ons: “Maar in alle moeilijkheden zijn we meer dan overwinnaars, dankzij Hem die van ons houdt.” (BB)

Zullen we samen bidden? “Dank U voor Uw liefde in mijn hart die blijft stromen. U geeft mij kracht om obstakels te overwinnen. Ik vertrouw op U. Amen.”

Psst… Als jij je tentje deze zomer ergens bij een slootje in Nederland hebt geïnstalleerd, probeer dan ook eens de stroom te stoppen. Gaat je niet lukken 🙂

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?