Hoop op God! ?

IWJ dis-3-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoop op God! ?

Ik zeg tegen mezelf: “Waarom ben je zo treurig? Waarom ben je zo onrustig? Vertrouw op God! Hem zal ik prijzen. Hij is mijn Redder, Hij is mijn God!” Ik voel me erg verdrietig. Daarom denk ik aan U, hier in het gebied van de Jordaan en de Hermonbergen [ vér van uw huis ]. (zie Psalm 42:6-7, BB)

Kijk vandaag eens kort naar je leven, waar vertrouw jij op? Op wie of wat vertrouw je om in je behoeftes te voorzien?

 • Jezelf?
 • Je echtgenoot?
 • Je bankrekening?
 • Je baas?

Ik ken je situatie niet, maar ik ben zeker van één ding: Het is altijd beter om op God te hopen. Hij weet hoe Hij degenen die op Hem vertrouwen moet belonen.

Dit is wat de Bijbel ons zegt: “Zonder geloof is het echter onmogelijk God te behagen. Want wie tot God komt, moet geloven dat Hij is, en dat Hij beloont wie Hem zoeken.” (Hebreeën 11:6, HSV)

Hij kan in al onze behoeften voorzien. In absoluut alles. Zijn hemelse rekening heeft een onbeperkte voorraad. Vandaag kun je meer op Hem hopen dan op iets of iemand anders. Ja, reken op de Ene wiens middelen… ontelbaar zijn!

De Bijbel zegt ook: “Het is beter om bij de Heer te schuilen, dan op koningen te vertrouwen.” (Psalm 118:9, BB)

Waarom op God vertrouwen? Hierom: “God is niet zoals de mensen. Mensen liegen, maar God liegt nooit. Mensen veranderen van gedachten, maar God doet altijd wat Hij zegt. Hij houdt Zich altijd aan wat Hij heeft beloofd.” (Numeri 23:19, BB)

Jouw God liegt niet en houdt zich aan Zijn Woord en Zijn beloften voor jouw leven. Wat Hij heeft gezegd, zal Hij doen. Daar kan je zeker van zijn. Ik moedig je aan om niet te twijfelen, maar om volledig te leven zoals Hij van je vraagt. Hoop en vertrouw op Hem!

Moge God je overvloedig zegenen!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

 1. Storm op 16 november 2018 om 8:59 pm

  Bedankt 2. Cock op 16 november 2018 om 9:01 pm

  Bedankt 3. Cock op 16 november 2018 om 9:06 pm

  Ben blij met jullie