Hoezo is Goede Vrijdag goed? ?

20200410 W.4.6 - Pasen 2 (goede vrijdag)

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoezo is Goede Vrijdag goed? ?

Vandaag is het ‘Goede Vrijdag’. Hoe kun je zo’n dag als vandaag nu ‘goed’ noemen? Wat is er goed aan Goede Vrijdag? Dit was de dag waarop Jezus ongelooflijk veel pijn had, onmenselijk werd geslagen en zwaar werd vernederd. Helemaal alleen onderging Hij dit onmenselijk lijden.

Waarom? Was dat nu echt nodig?

Deze Goede Vrijdag was destijds voor de vrienden van Jezus ook al super slecht begonnen. Ze waren doodsbang en onzeker. Ze hadden gisterenavond nog met Hem gegeten en waar was Hij nu? De gedachte aan wat de soldaten Hem zouden kunnen aandoen, deed Zijn vrienden al in elkaar krimpen. 

Hoezo is Goede Vrijdag goed? Wat is er goed aan het lijden van Jezus?

Als mijn kind steelt van iemand, moet hij hiervoor straf krijgen. Tenzij ik het bedrag voor hem betaal. Jij en ik maken fouten. Jezus betaalt voor ons. Oneerlijk? Wie betaalt jouw fouten? Iemand moet het doen…

Symbolisch bonden de Israëlieten al hun fouten op de rug van een bokje, hun zondebok. Deze bok stuurden ze de woestijn in, zodat hij daar kon sterven en daarmee stierven ook hun fouten.

Jezus is onze ‘zondebok’. Hij zegt: “Ik draag de straf die jij verdient. Uit liefde voor jou.”

Hij wilde niet dat wij pijn zouden hebben. Hij wilde niet dat we gebukt zouden gaan onder zonde, schuld en schaamte. Daarom koos Hij voor deze grote wissel. God is rechtvaardig, vandaar dat fouten moeten worden gestraft. Dat kan niet anders. Dat is pas echt rechtvaardig. 

Een wonderlijke wissel vond plaats: Niet jij, maar Hij kreeg straf. Een bijzonder, nobele, dappere, liefdevolle, goede daad van Jezus.

Dank vanuit het diepst van je hart voor deze wonderlijke wissel! Spreek vol geloof de volgende woorden uit Jesaja 51 uit: “Hij heeft mijn ziekten op zich genomen en mijn pijn weggedragen. Híj werd mishandeld vanwege mijn ongehoorzaamheid aan God. Híj werd geslagen omdat ik zoveel slechte dingen deed. Híj kreeg de straf, zodat ik vrede met God zou kunnen hebben. Zíjn lichaam werd stukgeslagen met de zweep, zodat ik genezing zou kunnen krijgen van mijn ziekten.” (naar vers 4 en 5, BB)

Ik wens je een liefdevolle, dankbare ‘goede’ vrijdag!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Sabina op 10 april 2020 om 4:45 am

  Hallelujah!!! En niet dat ik het verdiend hrb, maar juist door Zijn onbeschrijfelijke liefde voor mij, voor ons…. wat een herdenking. Dank U Jezus voor wie U bent, dank U dat wij elke dag tot U mogen roepen Abba Vader; en besef hebben elke dag opnieuw dat U ons vrijmaakt van elke zonden en wij mogen kiezen hand in hand, stap voor stap met U te wandelen. Wat een genade ? 2. Irene op 10 april 2020 om 11:53 pm

  Jesus boodschap is de kracht van onvoorwaardelijke liefde,
  Liefde die heilzaam is,
  Draag die Liefde in je Hart, en geef deze Liefde door, dat is Jesus zijn boodschap,

  en deze is onbetaalbaar.