Hoeveel mensen laat jij op een dag glimlachen?

25 mei 2023

Een glimlach schenken kost je niets
maar levert je enorm veel op.

Wist je dat wij volgens emotie-expert Paul Ekman maar liefst negentien verschillende soorten glimlachen hebben? Elke glimlach vertelt zijn eigen verhaal. Zo zit het verschil tussen een echte ‘plezierlach’ en een glimlach zonder plezier hem in het wel of niet aanspannen van spieren rondom de ogen:)

De wetenschap beoordeelt lachen als zeer hoog gewaardeerd gedrag. Glim­lachende mensen worden waargenomen als aardiger, eerlijker, oprechter, warmer, socialer, meer ontspannen, aantrekkelijker, intelligenter en competenter.

Vandaag wordt een dag met een lach! En jou wil ik in het bijzonder een enorme glimlach schenken. Weet dat God ook van je geniet.

‘Want de Heer geniet van zijn volk.’
(Psalm 149:4, BB)

Jezus vertelt het verhaal van de Herder die een schaap kwijt was.

‘Als hij het heeft gevonden, tilt hij het blij op zijn schouders. En als hij ermee thuis komt, roept hij zijn vrienden en buren en zegt tegen hen: “Kom, ik geef een feest! Want ik heb mijn weggelopen schaap weer teruggevonden.” Ik zeg jullie dat op dezelfde manier de hemel blij zal zijn over één slecht mens die gaat leven zoals God het wil.
(Lukas 15:5-7, BB)

Gods oprechte, genadevolle glimlach over jouw leven. Wat doet dat met je?

Zullen we samen bidden?
‘We willen vandaag leven vanuit diepe dankbaarheid voor het feit dat U ons liefhebt en dat U zelfs blij bent over ons. Dat geeft een grote glimlach op ons gezicht, die wij vandaag gaan delen met zoveel mogelijk mensen. Wilt U ons helpen? Amen.’

Let op:
Als je lacht, spannen je spieren, waardoor je brein overtuigd is van het feit dat je vrolijk bent … dus wat let je … schenk een glimlach 🙂

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?