Hoe ziet je leven eruit zonder zorgen?

14 maart 2023

Zonder zorgen zie je nergens tegen op.
Zonder zorgen kun je voluit leven.
Zonder zorgen leef je lichter.
Zonder zorgen sta je krachtig op, je rekt je uit en energie vult jouw leven. Je hebt er zin in. Je spreekt uit:

‘Uw liefde is zo groot.
Uw genade zo overweldigend.
Alle eer aan U.
Ik maak er samen met U een mooie dag van.’

Dit klinkt allemaal geweldig, maar soms zijn jouw gedachten meer zo?
‘Ik heb totaal geen zin in vandaag.
Ik zou nu al willen dat de dag voorbij was.’

Ik bid en wens je toe dat de volgende tekst je hart mag raken:

‘Wees niet bang voor hen, want Ik ben bij je. Ik zal je altijd redden.’ Jeremia 1:8 BB

Als zorgen aan de deur van je hart kloppen,
laat God dan opendoen.

Ik weet niet wat jouw zorgen zijn, maar God weet het wel.
Hij zegt: ‘Ik ben met je. Ik zal je redden.’

Geloof dat God echt bij je is.
Geloof dat Hij je wil ontzorgen.
Geloof dat je dat kunt ontvangen.

Zullen we samen bidden?
‘Heer, U bent groter dan al mijn zorgen. U kent de details van de situatie waarin ik me bevindt. U kent mijn hart. U zorgt voor mij en redt mij van angst. Stap voor stap mag ik dit samen met U oefenen. Dank U voor Uw geruststelling. In Jezus’ naam. Amen.’

  • Als gelovige kun je nog steeds zorgen hebben, maar omarm het geloof dat God verandering kan brengen in elke situatie.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?