Hoe zie jij morgen voor je?

29 juli 2023

Onze kippen gaan nooit op vakantie.
De kippen van mijn vader wel… Die gingen naar zijn zeggen ‘op wintersport’. (Ik heb ze daarna nooit meer gezien…)

Deze periode gaan veel mensen op vakantie of zijn bezig met de voorbereidingen hiervan. Stel je voor; je gaat naar een warm land en pakt niet je slippers in, maar je kaplaarzen. Stel je voor dat je niet een zonneklep in de koffer propt, maar een skihelm. 

Wat denk je dat degene die met je meegaat, zal zeggen?
‘Joehoe, het is zomer. Geen winter.’

Toch knap van ons, dat we in staat zijn om in gedachten voor ons te zien, hoe het voelt om warm weer te hebben of zelfs in de hitte een tent op te zetten.
Hoe doen we dat toch?

Precies!
In gedachten zien we het voor ons.

Dit is geweldig. Jij en ik zijn in staat om in gedachten iets voor ons te zien. God weet dat. Hij heeft het trouwens zelf bedacht. Ook al zie je in jouw situatie nog niet dat God je helpt, toch kun je samen met David zeggen:

Maar U zal me helpen. U maakt mij sterk.’
(Psalmen 54,6, BB)

Als je somber naar de toekomst kijkt voor jezelf, je bedrijf of je kinderen:

‘Ga naar de Heer en vraag Hem om zijn kracht. Verlang er altijd naar om dicht bij Hem te zijn.’
(Psalmen 105:4, BB)

Zullen we oefenen om voor ons te zien hoe ons leven eruit ziet, als we uitzien naar Hem? Hoe ga je dan om met tegenslagen? Lukt het je om over de immense bergen van je dagelijks leven heen te kijken en God te zien?

Ik daag je uit om vandaag vooral het volgende over morgen te zeggen:

‘Ik verwacht dat de Heer me zal helpen. Ik vertrouw op Hem en op zijn woord.’
(Psalmen 130:5, BB)

Bezinningsvraag:

  • In welke situatie in jouw leven wordt het hoog tijd dat je niet langer gaat staren naar je probleem, maar juist daarin gaat uitzien naar God?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?