Hoe word je leven hemels?

11 januari 2022

 

Hoe wordt je leven hemels? Heb je een idee?

Als de hemel de aarde raakt,
dan wordt het leven op aarde hemels.

In mijn schilderijen verwerk ik regelmatig een ladder. Terwijl ik met mijn kwasten de lijnen vanuit de aarde naar de hemel trek, voelt het alsof ik zelf opstijg. De spots op de ladder schilder ik daarna. Het leven is een proces waarin je stap voor stap richting de hemel gaat. 

Maar wat nou als de ladder niet tegen het juiste huis staat?

Heb je kneiterhard gewerkt. Pff… en kom je tot de ontdekking, dat alles waar jij zoveel energie in hebt gestoken, niet het leven was wat je eigenlijk had willen leiden.

Mag ik je vandaag bemoedigen?
Als je niet weet wat je moet doen in het leven, vraag het aan jouw Hemelse Vader.
Hij overziet alles vanuit de Hemel. Hij begrijpt veel beter welke muur de beste, mooiste, meest waardevolle is voor jou.

Mag hij jouw levensladder helpen verzetten?

Weet dat zelfs koning David, die kastelen tot zijn beschikking had, onderdanen die hem bedienden, een paleis als huis, vertwijfeld was of zijn levensladder wel tegen het juiste huis stond. Hij roept het uit naar God. Er is één ding dat ik verlang, zegt David. Eén ding!

“Eén ding heb ik van de HEERE verlangd,
dát zal ik zoeken:
dat ik wonen mag in het huis van de HEERE,
al de dagen van mijn leven,
om de lieflijkheid van de HEERE te aanschouwen
en te onderzoeken in Zijn tempel.” (Psalm 27:4, HSV)

David wilde niet alleen zijn ladder tegen het juiste huis zetten, maar ook graag wonen in het juiste huis. 

Zullen we samen bidden?
“Here God, onze Hemelse Vader, één ding vragen wij U: wonen in Uw huis, alle dagen van ons leven, zodat wij Uw liefde kunnen zien en U kunnen ontmoeten. Dat is een hemels vooruitzicht. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?