Hoe word je blij?

03 februari 2023

Ik kreeg een mail;
“Hallo Wilma, ik word elke morgen weer blij als ik jouw persoonlijke mail lees. En jouw livestream is ook zo fijn om naar te kijken en luisteren. Als ik even teveel aan mijn hoofd heb lees ik een mail terug en dan kom ik weer tot rust. Zo blij met elke ochtend de bemoedigende e-mail. Elke dag begin ik hiermee goed. Hartelijk dank… ik word hier echt blijer van.”

Ik word zo blij van deze mail.

Blij leven, klinkt eenvoudig, maar ga het maar eens doen in deze turbulente tijd. Zoals Gods woord haar leven vrolijkheid geeft, zo wens ik jou ook een ‘blij leven’.
Hoe kun je dat bereiken?

‘Ik zeg dit tegen jullie,
zodat mijn blijdschap in jullie kan zijn
en jullie blijdschap volmaakt zal zijn.’ Johannes 15:11 BB

‘Volmaakte blijdschap… volmaakt? Geldt dat ook voor mij?’, denk je misschien. Dit is Gods woord voor jou vandaag. Hij is het die je dit aanbiedt. Ik bid je toe dat donkere wolken van depressie mogen gaan verdwijnen. Dat de lucht in je leven mag gaan opklaren. Eenvoudig blij zijn. Dat wens ik je toe.

Volkomen tevreden. Je geniet. Je bent blij.
Gods beloften gelden ook voor jou!

‘Want de mensen die moe zijn,
vul Ik met nieuwe kracht.
De mensen die bedroefd waren,
geef Ik nieuwe blijdschap.’ Jeremia 31:25 BB

Zijn aanwezigheid maakt het verschil.

Zullen we samen bidden?
‘Dank u, Heer, voor de blijdschap die U ons schenkt. Een belofte uit Uw woord waar wij ons aan vastklampen. Of we ons nu wel of niet ‘blij’ voelen. Uw belofte stijgt ver boven ons gevoel uit. Wij danken U dat U die blijdschap ook aan ons wilt geven. In de naam van Jezus. Amen!’

PS. Ik word zo blij van jullie reacties per mail. Blijf mailen. Ook als je vragen hebt. En als je hulp nodig hebt, weet dat er een team van professionele E-coaches voor je klaar staan bij Jesus.net.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?