Hoe weet je dat je God kunt vertrouwen? ?

18 augustus 2020

Ken je deze oefening? Je staat met gevouwen armen, met je rug gekeerd naar een groep die met uitgestoken armen op je staat te wachten. En dan hoor je: “3, 2, 1… Laat je maar achterover vallen!”

Heb je die oefening ooit gedaan? Je moet je laten vallen in de armen van anderen die hebben toegezegd dat ze je opvangen. Durf jij erop te vertrouwen dat ze ook doen wat ze hebben beloofd?

  • Als je deze mensen niet kent, zul je waarschijnlijk heel zenuwachtig zijn. Je hebt geen idee of ze het beste met je voor hebben. Je hebt geen band met hen…
  • Als je deze mensen heel goed kent en je weet dat ze je heel graag mogen, durf je je te laten gaan.

Je kunt God niet vertrouwen als je niet weet dat Hij van je houdt.

Je kunt God wel vertrouwen als je weet dat Hij van je houdt.

Als je zou beseffen hoeveel God van je houdt, zou je op veel vlakken in je leven anders handelen. De Bijbel vertelt ons: “de volmaakte liefde verdrijft de angst.” (1 Johannes 4:18, BB)

Als we weten dat God van ons houdt, hoeven we niet met angst te leven. Je hoeft niet langer bang te zijn om fouten te maken of iets verkeerds te doen, want jij weet dat God van je houdt.

Stel je voor dat ik mij laat vallen in een avontuur en God vangt mij niet op? Als je weet dat God van je houdt, hoef je daar niet bang voor te zijn.

Ik moedig je aan:

  • Durf vandaag stappen te zetten in geloof!
  • Ontdek wat God tegen je wil zeggen.
  • Je kunt Hem volledig vertrouwen.
  • Hij vangt je altijd op.

Zullen we bidden? “Mij volledig in Uw veilige armen laten vallen, is mijn grootste wens. Durven gaan en weten dat U meegaat. Mij volledig overgeven aan U en in de actie die voor mij ligt. Dank U dat U mij gaat helpen vandaag bij de stappen die ik mag gaan zetten. In de naam van Jezus, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?