Hoe weet je dat je de juiste keuze maakt?

20200130 14.14

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoe weet je dat je de juiste keuze maakt?

Het leven zit vol keuzes en beslissingen. En natuurlijk willen we allemaal de juiste keuze maken.

In Spreuken 3:5-6 lezen we: “Vertrouw met je hele hart op de Heer, en vertrouw niet op je eigen wijsheid. Overleg al je plannen met Hem. Dan zal Hij je leven leiden.”

  • “Vertrouw met je hele hart op de Heer….” Vertrouw zonder voorbehoud op God, zonder ‘maar’ of ‘wat als’. Vertrouw Hem dus volledig, geloof dat Hij het beste voor je wil.
  • en vertrouw niet op je eigen wijsheid.” Als mensen zijn wij beperkt. We begrijpen niet alles. We zijn beperkt door ruimte en tijd, en we kunnen onze beslissingen alleen maar baseren op wat we weten. Daarom moeten we, als we de juiste keuzes willen maken, op Gods wijsheid vertrouwen. Hij kent namelijk ons verleden, ons nu en onze toekomst.
  • Overleg al je plannen met Hem.” Je kunt kiezen om God uit te nodigen als je beslissingen moet nemen. Vraag om Zijn mening. Zoek naar Zijn wil, zelfs als God dingen anders ziet dan jij. Het is jouw keuze, maar als je God uitnodigt, zal Hij gaan werken in je leven.
  • Dan zal Hij je leven leiden.” Het is alsof je verschillende paden hebt, en je weet niet welk pad de goede kant op gaat. God belooft in dit vers dat Hij zal laten zien welk pad je moet nemen. Het pad dat het beste voor jou is!

Maak de juiste keuze. Vertrouw God en maak je keuzes samen met Hem!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.