Hoe weet je dat God spreekt?

29 augustus 2022

God sprak tegen mij…’

‘Ik hoorde de Heer zeggen…’
Ik hoor het regelmatig mensen zeggen, maar dan denk ik ook regelmatig:
Hoe weet je dat zo zeker?
Zijn jouw eigen verlangens en je wensen niet sterk aan het spreken?’ Spreekt God ook letterlijk tot mensen… zodat je een stem in de kamer hoort?
Heb jij dat wel eens meegemaakt?

Gods stem letterlijk met je oren horen was in de Bijbel ook uitzonderlijk. Veel grote mannen Gods, zoals Mozes en Elia, hoorden jaren niets van God. Wij denken altijd dat ze elke dag wel een gesprek hadden, maar Gods aanwezigheid zíen, blijkt helemaal niet mogelijk.

​​’De Heer zei: “Ga naar buiten en kom bij Mij op de berg staan.” Vlak voordat de Heer voorbij zou gaan, begon het geweldig hard te stormen. De wind die voor de Heer uit ging, verscheurde bergen en brak rotsen stuk. Maar de Heer was niet in de storm.’ 1 Koningen 19:11 BB

Alle verhalen, biografieën, gelijkenissen en gebeurtenissen zijn de basis waardoorheen God speciaal aan jou vertelt wat Hij tegen je wil zeggen. Soms door een letterlijk deel uit de Bijbel, soms door een woord dat jou vanuit de context diep raakt.

Ik wacht op dit moment op de uitslag van een hartonderzoek. Ik voel me verwant met het volk Israël. Ze stonden met hun rug tegen een muur van water en aan de andere kant kwam de vijand die hen wilde doden aangerend. God redde hen. Hij baande een weg door de rivier.

Ik merk dat God tot mijn hart spreekt door dit verhaal. Hij vertelt mij dat voor Hem niets onmogelijk is. Dat er deuren geopend kunnen worden die gesloten lijken. Dat heling kan plaatsvinden als iedereen zegt: ‘Kan niet. Dit moet een operatie worden.’

‘Onmogelijk’ bestaat bij God niet.

Mag ik je bemoedigen vandaag. Lees hele Bijbelboeken en geef God ruimte in jouw leven om daar doorheen tot je te spreken! Je zult versteld staan van de kracht die daarvan uit gaat. Je zult helemaal enthousiast raken. Ga dit avontuur aan. Maak van de bijbel jouw lievelingsboek!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?