Hoe vind je tijd met God?

20200426 W.4.15 - Tijd met God 4

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoe vind je tijd met God?

Een paar dagen terug heb ik je uitgedaagd om iedere dag een half uurtje eerder op te staan dan normaal. En om die tijd te gebruiken om met God bezig te zijn. Laat me weten hoe het gegaan is! Vandaag deel ik de laatste tip om meer tijd met God door te brengen. De tips van de voorgaande dagen lees je terug in het archief van Ik Wonder Jou. 

Mensen die verhuizen naar een ander huis, nemen ook andere ritmes en gewoontes aan. En dat terwijl ze daarvoor vertelden dat veranderen voor hen echt niet lukte… Wat blijkt: Verander je omgeving en je gewoontes veranderen.

Ik vroeg zoonlief: “Wat is volgens jou de beste tip voor het vinden van meer tijd met God?” Hij antwoordde: “O, gewoon. Leg je Bijbel naast je bed. Zodra je in je bed ligt, open je de Bijbel en ga je lezen. Dat is het.” 

Dank je. Goeie… En nu? 

Doen! Wat belemmert je?

Nog even Instagram, YouTube, de laatste appjes beantwoorden… Inderdaad, dat is echt heerlijk om te doen. Gezellig om je vrienden nog even een teken van leven te geven. Maar mag jouw allergrootste Vriend ook een ‘appje’ van je ontvangen? 

Ik daag je uit om je Bijbel naast je bed te leggen in plaats van in de kast. Je telefoon in een andere kamer te laten en dan… Dan gaat het gebeuren. Je gaat lezen. Laat Zijn Liefde jouw innerlijk mogen verrassen met woorden die je nodig hebt. Vertrouw Hem dat Hij je gaat inspireren en aansporen om meer en meer te verlangen naar Zijn woorden voor jouw leven.

Daniël is wat dat betreft echt mijn held! Zelfs in een nieuwe omgeving die anti-geloven is, kiest hij voor een vaste plek en een vast moment om tijd te maken voor God. We lezen erover in Daniël 6:11: “Zoals gewoonlijk knielde hij boven in zijn slaapkamer, waar hij open vensters in de richting van Jeruzalem had. Driemaal per dag ging hij daar in gebed en loofde zijn God. Ook nu week hij niet van deze gewoonte af.”  

Zullen we samen bidden? “Mijn Herder, mijn Verlosser, mijn Vriend, Schepper en Geneesheer en Mijn raadsman. Voor U maak ik graag tijd. Wilt U tot mijn hart spreken? Ik luister.”

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.