Hoe stel je goede prioriteiten?

20200304

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoe stel je goede prioriteiten?

Het stellen van de goede prioriteiten is tegenwoordig een van de grootste uitdagingen. Het is ook voor mij een uitdaging en ik bid er vaak voor. Alles en iedereen vraagt altijd om onze hulp, tijd en aandacht. Daarom wil ik vandaag iets belangrijks met je delen als het gaat over prioriteiten stellen.

Toen de discipelen Jezus vroegen om hen te leren hoe ze moeten bidden, zei Jezus dit: Onze hemelse Vader, laten alle mensen diep ontzag voor U krijgen. Laat uw Koninkrijk komen. Laat op aarde worden gedaan wat Ú wil, net zoals in de hemel wordt gedaan wat U wil.” (Matteüs 6:9-10, BB)

Ik geloof dat dit gedeelte een belangrijke sleutel voor je leven is. Laat Gods wil gedaan worden, in jouw leven, net zoals in de hemel. Het is zo belangrijk om te zoeken naar Gods wil. 

Jezus deed niets dat Hij zijn Vader niet eerst zag doen. Hij was altijd gehoorzaam. (Zie Johannes 8:28)

Om te checken of je prioriteiten goed zijn aan de hand van Jezus’ voorbeeld, nodig ik je uit om deze drie vragen aan jezelf te stellen:

  • Zijn mijn prioriteiten in overeenstemming met de Bijbel?
  • Geven ze eer aan God? (zie Johannes 17:4)
  • Weet ik zeker dat ze de wil van de Vader voor mij zijn? (zie Johannes 4:34)

Zoek eerst Gods wil. Zoek Zijn aangezicht, zoals de Bijbel zegt in 1 Kronieken 16:11. Luister naar Zijn stem en stel dan je prioriteiten. Dan zullen je prioriteiten altijd ‘goed’ zijn, omdat het Gods wil is!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.