Hoe reageer je op onrecht?

IWJ 13.16-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoe reageer je op onrecht?

Heb je ooit gehoord van Calimero? Hij is een ongelukkig, klein vogeltje, de hoofdpersoon van een Italiaanse, Japanse strip. Zijn slogan is “Zij zijn groot en ik is klein, en da’s niet eerlijk, o nee!” 

Heb je jezelf ooit verrast door dit tegen je Hemelse Vader te zeggen?: “Het is niet eerlijk. Het is niet mijn schuld, maar ik moet de prijs betalen! Hij/zij is degene die het verpest heeft, en nu moet ik lijden…”

Onrecht, of in ieder geval het gevoel van onrechtvaardigheid, is onvermijdelijk. We krijgen er allemaal wel eens mee te maken. En wanneer we dit gevoel krijgen en het blijft groeien in ons, veroorzaakt het haat, bitterheid en soms zelf het verlangen om wraak te nemen.

Het doet soms gewoon te veel pijn. Soms snappen we het niet en soms is het gewoon echt niet onze fout.

Daarom is het belangrijk om het gevoel, direct wanneer je het voelt opkomen, aan God te geven en het daar te laten. Zoals de Bijbel ons vertelt in Efeziërs 4:31: “Doe alle bitterheid, boosheid en haat weg. Stop met schelden en vloeken. Ja, alle soorten slecht gedrag moeten jullie wegdoen.” 

Ik heb zelf vaak het gevoel van onrechtvaardigheid ervaren. Wat me van wraak weerhield, was dat ik het allemaal aan de voet van het kruis neerlegde, het niet meer meenam en vergeving toeliet door Gods genade door me heen te laten stromen. Anders zou dit gevoel van onrechtvaardigheid zijn gegroeid en mijn innerlijke vreugde en vrede hebben vernietigd. Het zou me weerhouden van elke dag een bemoedigende en positieve boodschap voor je te schrijven!

Dus elke keer als je denkt “het is niet eerlijk!”, pak die gedachte dan beet en laat het in gebed over aan de Heer. Vertel Hem wat er in je hart leeft. Hij is dichtbij degenen die een gebroken hart hebben. Hier is een belofte voor jou… “Zij roepen en de Heere hoort, Hij redt hen uit al hun benauwdheden.” (Psalm 34:18, HSV)

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.