Hoe leef je zonder stress?

20200509 W.5.7

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoe leef je zonder stress?

Het is zaterdagochtend. Voor de Joden (en sommige christenen) is het vandaag een rustdag. Gisterenavond is de Sjabbat al begonnen met een gezamenlijke maaltijd. De Sjabbat is een rustdag waarop ze de bevrijding uit Egypte vieren. Eens waren ze slaaf, nu vieren ze hun vrijheid. 

Vandaag mogen wij ook vieren dat we niet langer slaaf zijn. God heeft ons bevrijd! 

“Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis. En Hij heeft ons overgeplaatst in het Koninkrijk van zijn Zoon, van wie Hij heel veel houdt.” (Kolossenzen 1:13, BB)  

Jij bent vrij! Hij heeft jou een nieuwe plaats in het leven gegeven. Je mag horen bij het Koninkrijk van Jezus. Wat een luxe!

Voel je je gestresst? Krijg je het niet op een rijtje? Dat gebeurt ons allemaal wel eens… Welkom in het leven van een gewoon mens, maar wat kun je eraan doen?

 • Spreek jezelf toe. Wat moet je dan zeggen? Zijn woorden.
 • Val niet in de valkuil van zelfmedelijden. Jij hebt daarmee een gouden sleutel in handen. Gods rust zal in jouw hart gaan regeren.
 • Laat net als de Joden deze dag even alles rusten, ook al is het voor jou maar een ‘gewone’ zaterdag. Elke dag die je ontvangt in je leven, is een dag met een gouden randje, omdat jij het bent die leeft!
 • Bekijk je jouw stress vanuit hemels perspectief? Zie voor je hoe God je gerust stelt!

In Psalm 81:7-8 vertelt God ons: “Ik heb jullie last van je schouders genomen. Ik heb de mand [ met klei ] uit je handen gehaald. Toen jullie in nood waren, hebben jullie Mij om hulp geroepen en Ik heb jullie gered.” (BB)

Laten we van deze woorden uit Psalm 81 een gebed maken dat we naar God uitspreken vandaag: “Here God, een zware last wilt U van mijn schouders nemen. Dat wat ik draag, neemt U van mij over. Ik roep tot U en U redt mij, in de naam van Jezus. Dank U!” 

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

3 reacties

 1. Luc Forrier op 9 mei 2020 om 7:39 am

  Geachte familie in de Heer,
  God schiep de Hemel en de Aarde, de zevende dag ruste Hij en Heiligde Hij die dag . De joden houden de zaterdag als Sabbath dag , wij als christenen die geënt zijn aan Zijn volk , houden niet allemaal de Sabbath.
  Hoe ziet u het houden van de Sabbath, bijkomend vraagje: wie zijn wij om zomaar er een ander dag op na te houden ( vb: de zondag )?

 2. Hanneke op 9 mei 2020 om 8:53 am

  De zondag is een feestdag voor mij, het is de opstandingsdag van Jezus Christus. Mijn broer en schoonzus vieren wel de Sabbath, hier heb ik geen moeite mee. Jezus zelf was elke dag met De Vader verbonden zodat Hij even Zijn rust nam en door Zijn Vader weer kracht kreeg. Dit voorbeeld probeer ik het liefst te volgen, dat lukt niet elke dag, alleen ‘s morgens dan lukt het wel. Maar juist door werk en andere dingen over dag vergeet ik contact te houden en daarom vind ik een dag in de week helemaal met De Heer heel fijn, en dan het liefst op Zijn opstandingsdag dit is een FEEST!

 3. Cynthia op 11 mei 2020 om 3:22 am

  Goede vraag Juc!! Ook ik snap niet waarom de Katholieke kerk ineens de zondag nam ipv de door G’D gegeven Shabbath!!

Laat een reactie achter