Hoe kun je een ander liefhebben?

04 juli 2022

 

Ik loop het verpleeghuis waar mijn moeder woont binnen. In de gang kom ik een man tegen met golvend grijs haar. Hij wil naar buiten, maar dat mag niet. Regelmatig is het verplegend personeel hem kwijt, omdat hij ongemerkt wegloopt. Ik kijk naar hem.
Hij is geliefd.

Ik loop de supermarkt in. Met mijn winkelwagen manoeuvreer ik door de gangpaden.
Ik kom een dame tegen die een plastic zak bij zich heeft. Haar haren zitten in de war.
Ze pakt een blikje bier. Onze ogen ontmoeten elkaar.
Zij is geliefd.

Ik sta bij de bloemenzaak te wachten op mijn beurt. Een man bestelt 30 rozen.
Hij glimlacht, trekt zijn jas dicht en loopt de zaak uit.
Hij is geliefd.

Elk mens is geliefd door God. Jij bent ook geliefd! 

En God maakte de mens. Hij maakte hem zó, dat hij heel veel op Hem leek.
De mens leek heel erg op Hem. Hij maakte een man en een vrouw. Genesis 1:27 BB     

We zijn dus gemaakt naar Gods beeld.
Dat betekent dat elk mens Gods vingerafdruk draagt.
Er is niemand uitgezonderd! Gods vingerafdruk zit op jouw ziel.
Het maakt niet uit hoe je eruit ziet. 

Maar wat zie jíj?
Hoe snel heb jij je oordeel klaar over degene die jou aanspreekt?
En degene die langs jouw tafeltje loopt, terwijl jij op het terras een koffietje drinkt? 

Jezus ziet jou zoals je bent.
En als Hij je aankijkt, ziet Hij jouw hart, jouw ziel.
Wij mogen oefenen in het kijken naar mensen op Gods manier.

Zie de schoonheid van God in elk mens

Degene die jij ontmoet, die je spreekt,
waar jij je oordeel over hebt, …is diep geliefd en gewenst door God. 

Ik daag je uit om naar anderen te kijken, zoals Jezus naar mensen kijkt;
vol liefde, vol genade, vol begrip en zonder oordeel.
Jezus gaf zelfs Zijn leven voor degenen die jij ontmoet. 

Want God houdt zoveel van de mensen dat Hij zijn enige Zoon aan hen heeft gegeven. Iedereen die in Hem gelooft, zal niet verloren gaan, maar zal het eeuwige leven hebben. Johannes 3:16 BB                    

Je bent zo waardig voor God, zo geliefd.
Daarom mag jij en kun jij ook anderen zo benaderen.

Zullen we samen bidden?
“Help mij Heer om zonder oordeel naar anderen te kijken. Help mij om oprecht te luisteren, met een open hart. Uw vingerafdruk zit op mijn ziel, maar ook op de ziel van elk mens.
Ik dank U voor dit wonder, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?