Hoe kun je de overwinning van Jezus ervaren?

IWJ-7.9-2-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoe kun je de overwinning van Jezus ervaren?

‘Jezus heeft al overwonnen’, zeggen we vaak. En het is ook zo. Hij is de grote overwinnaar en Zijn overwinning is definitief! En jij bent de ontvanger van deze triomf.

“We waren ongehoorzaam doordat het kwaad macht over ons had. Maar nu heeft Hij aan het kruis het kwaad ontwapend, overwonnen en voor iedereen te kijk gezet.” (Kolossenzen 2:15, BB)

Hij heeft de dood, angst, depressie, twijfel, al het kwaad overwonnen. Alles wat komt om je te storen, te doen wankelen, je vrede of vreugde te stelen… is vernietigd door Zijn kracht! Het heeft niet langer macht over jou.

Maar misschien heb je het gevoel dat je deze overwinning vandaag niet helemaal ervaart… Wees ervan verzekerd dat je niet door de Heer aan de kant bent gezet. Ook jij mag deze volledige en totale overwinning omarmen! Een manier om dat te doen is door het hardop uit te spreken, te proclameren.

Daarom nodig ik je uit om dit in geloof te verklaren: “Jezus, ik erken dat U mijn God bent, Degene op wie ik vertrouw, Degene aan wie ik mijn leven geef. Heer, ik spreek uit dat U over mijn vijanden zegeviert en ik ontvang de vrucht van Uw overwinning in mijn leven! Ik prijs Uw grote naam! Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

2 reacties

 1. Tonny Rusman op 30 januari 2019 om 6:37 pm

  Ik vind dit echt heel mooi geschreven maar ik voer zelf nog heel veel strijd.
  Terwijl ik alles geef aan liefde voor God.
  Alleen ik krijg geen rust in mijn lichaam en dat wil ik zo graag.
  Ik ben gedoopt en de heilige geest ontvangen.
  Ik bid elke dag in tongen en toch strijd.
  God is goed en heeft een heel groot hart❤️ 2. Christian op 31 januari 2019 om 11:09 am

  Hallo,
  Ik wou u zeggen: wees gesterkt en aangemoedigd om op de Heilige Geest te blijven steunen. Hij weet wel wat u meemaakt zoals veel anderen die al een tijdje met Jesus-Christus lopen. Ik denk dat (en ik kondig af ) volharden en vertrouwen u tot de overwinning zullen leiden. In de naam van Jesus Christus.