Hoe kun je dankbaar zijn als je ziek bent?

03 mei 2022

Dankbaarheid geeft veerkracht en diepe vreugde in het leven. Dat is precies wat we willen. De komende dagen gaan we onze ‘dankbaarheid’ trainen. Let’s go!

Stel je voor dat jij de koning of de koningin zou zijn.
Je hebt alles wat je hartje begeerd. Internationaal sta je echt op de kaart als een betrouwbaar, onoverwinnelijk type. Hoe zou jij je voelen?
Precies… je loopt nog net niet naast je schoenen.

Hizkia had deze positie. Hij was ook nog eens een uitzonderlijke koning, omdat hij diep respect had voor God. We lazen gisteren dat God hem aan alle kanten beschermde tegen de vijanden.

Maar dan zien we dat deze Hizkia op en top mens is. Hij wordt ziek.
In die tijd werd Hizkia ernstig ziek. Toen bad hij tot de Heer en Hij deed een wonder voor hem’
(2 Kronieken 32:24 BB)

Hizkia krijgt als koning en als mens met veel lijden, angst, oorlogen en moeilijke omstandigheden te maken. Dan gebeurt er iets met Hizkia wat ik jóu ook zo wens:

“…en Hij deed een wonder voor hem.”

Hizkia was zo dankbaar!
Maar kun je ook dankbaar zijn als je geen genezing ontvangen hebt?
Als genezing op zich laat wachten kun je boos, vertwijfeld en ontmoedigd raken. Dat is zo begrijpelijk. Jouw verlangen naar herstel is groot.
Je mag in alles jouw gedachten en gevoelens met God delen. Ik daag je uit om dan ook tijd te nemen om stil te zijn. Hoor welke woorden God in die stilte spreekt in je binnenste.

Dankbaarheid is het antwoord op elke onbeantwoorde vraag die je stellen mag.
Maar boven alles wens ik, vanuit mijn hele hart, dat jij ook genezing mag ontvangen.
Dat in elke cel in jouw lichaam waar een disfunctioneren is, herstel komt.

Zullen we samen bidden?
“We hebben uw heling in ons leven nodig. Wilt U juist dat in ons lichaam aanraken, wat Uw aanraking zo nodig heeft. In Jezus naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?