Hoe krijg ik grip op mijn leven?

24 augustus 2023

Vandaag kijken we naar de derde stap in de serie: ‘Grip op je leven’. Benieuwd naar de andere stappen? Je vindt ze op op onze website. 

Stel je voor dat je een vogel bent. Je vliegt hoog in de lucht. Een sterke wind probeert je koers te veranderen. Als je niet oppast, is het niet mogelijk om in de lucht te blijven. Maar je hebt sterke vleugels. Je kan het aan als je vertrouwt op de vleugels van je geloof. Zij zullen je hoger en hoger dragen. 

‘Maar waait het ook boven de wolken?’, vraag je jezelf misschien af. Op 9 à 10 kilometer hoogte waait juist een zeer sterke wind, dat is de straalstroom. Het waait dan meer dan 100 kilometer per uur, maar het kan ook 350 kilometer per uur waaien. Kortom: je kunt wegwaaien als je naar boven wilt klimmen. 

God wil je juist helpen omhoog te vliegen. Hij wil je optillen boven je eigen omstandigheden uit en vanuit dit hoge perspectief je ogen openen voor de nood van anderen. Hij wil dat je Zijn liefde gaat delen. Vergeet nooit dat God je de kracht geeft om zelfs een windsnelheid van 350 kilometer per uur aan te kunnen. 

Laat alle winden van twijfel en angst je niet ontmoedigen als jij het hogerop zoekt bij God. Vertrouw op je vleugels van geloof en laat je hoger en verder dragen. 

‘Maar mensen die op de Heer vertrouwen, zullen nieuwe kracht krijgen. Ze zullen opstijgen als een arend. Ze zullen lopen, maar niet moe worden.’
Jesaja 40:31, BB

Jouw vertrouwen in het leven zal groeien naarmate je meer en meer op God leert vertrouwen. Sla je vleugels uit! Vlieg lekker hoog. Je vliegt nooit alleen!

Zullen we samen bidden?
‘Hemelse Vader, dank U wel dat we in staat zijn om zelfs 350 kilometer wind per uur aan te kunnen, omdat wij op U hopen. Uw woord belooft dat we nieuwe kracht zullen krijgen. Dat is precies wat we zo nodig hebben. Dank U wel. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?