Hoe kan ik mezelf ooit liefhebben?

01 juli 2020

“Met jou wordt het toch niets.”

Herken je je hierin? Als je naar jezelf kijkt, zie je meteen wat er allemaal mis is met je… Woorden die je ouders ooit tegen je hebben gesproken, resoneren in je hart en doemen op in je gedachten. “Je bent zo onhandig.” “Je bent gewoon dom.” “Was je maar zoals je broer, die pakt dat tenminste slim aan.”

Dit soort woorden kunnen krassen in je hart veroorzaken. Ze lijken steeds weer voorbij te komen. Onverwacht en onopgemerkt roven die krassen jouw hoop, verwachting en geloof, nu en voor jouw toekomst. 

Maar er is goed nieuws! God herschrijft jouw hart!

Hoe? Met Zijn liefde wist Hij negatieve woorden uit. Hij herschrijft met Zijn liefde jouw hart.

  • “Je kan het! Ik help je!”
  • “Je kunt vergeven, want Ik heb je ook vergeven.”
  • “Je kunt doorzetten, want Ik ben je Coach.”
  • “Je kunt herstellen, want Ik ben je Heelmeester.”
  • “Je kunt jezelf liefhebben, want Ik heb je lief.”

Wat mensen over jouw leven hebben uitgesproken zonder liefde is niet meer dan een hoop lawaai. Lawaai is niet vruchtbaar en kent geen doel. Het is puur lucht dat verplaatst wordt. 

In 1 Korintiërs 13:1 lezen we: “Stel dat ik de talen van de mensen en van de engelen kon spreken. Maar als ik dat zonder liefde deed, was het alleen maar lawaai.” (BB)

Deze week wil ik vaker met je lezen in dit hoofdstuk van 1 Korintiërs. Een hoofdstuk dat spreekt over de liefde. Liefde is de meest krachtige taal. Daarmee kun je alles overwinnen. Laat Gods liefdevolle woorden in jouw hart toe. 

Zullen we samen bidden? “Heer, herschrijf mijn hart met Uw woorden vol liefde en bevestiging. Ik weet niet hoe ik de negatieve woorden die resoneren in mijn binnenste moet weghalen, maar U kunt dat. Wat gaat U schrijven in mijn hart?”

Wees een paar minuten stil en ontvang Zijn woorden voor jou persoonlijk. Wat hoor je?

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?