Hoe kan ik meer genieten?

20 juli 2020

Als ik op Instagram of Facebook scroll, zie ik de mooiste beelden voorbij komen. Alles klopt. Elke thuiskok is een ware profkok geworden en de nieuwste mode komt voorbij, terwijl ik niet eens weet dat het een trend is. Ik krijg daardoor het gevoel dat ik op voorhand al steeds achterloop. Ik doe het net niet goed genoeg. Net niet helemaal perfect. 

Denk je dat ik op zo’n moment geniet?

Ehm? Eerlijk? Nee, ik geniet dan niet. Ik kijk en vergelijk.

Ik spiegel de perfectie van wat ik zie op mijn imperfectie.

Terwijl God iets heel anders doet: Hij spiegelt Zijn perfectie op ons. Zijn reflectie laat perfectie zien.

“En God maakte de mens. Hij maakte hem zó, dat hij heel veel op Hem leek. De mens leek heel erg op Hem.” (Genesis 1:27, BB)

Jij en ik, wij lijken op Hem. Heel erg.

God heeft jou gemaakt. Spiegel je dus aan Hem. En Hij geniet van jou. 

(psst… hoort je hart dit ook?)

God is jouw Creator. Hij is jouw trendwatcher. Hij zou het mooiste, beste, meest creatieve Instagram en Facebook account hebben. Als je Hem gaat bekijken en vergelijken, steekt onze Schepper met kop en schouders boven alles en iedereen uit. Zeker weten!

Als God klaar is met Zijn werkdag. Wat doet Hij dan?

“En God keek naar alles wat Hij gemaakt had en het was heel goed.” (Genesis 1:31, BB)

Tip om te leren genieten:

  1. Kijk naar alles wat je hebt gemaakt en hebt bereikt,
  2. Zie dat het heel goed was.

Zullen we samen bidden? “U heeft mij gemaakt. Help mij om mij niet te vergelijken met anderen, maar om naar mijzelf en het leven te kijken zoals U kijkt. U zag dat het goed was. Tevredenheid wil ik omarmen en dankbaarheid wil ik trainen. Ik wil vandaag een kunstenaar zijn in genieten! In Uw naam, amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?