Hoe is jouw vader?

20200621 W.6.18 - Vaderdag

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hoe is jouw vader?

“Mijn Vader is de beste!”

“Nee, mijn Vader is de beste, de sterkste en de grootste.”

Ik hoop dat jij ook kunt opscheppen over je vader. Misschien leeft hij al niet meer, misschien wel, maar ik hoop dat je oprecht trots bent om wie hij voor je is en voor je is geweest. 

Vandaag is het Vaderdag. Deze Vaderdag is dubbel zo leuk, of zelfs driedubbel zo leuk!

Wat wij vandaag samen delen is het feit dat we een natuurlijke vader èn een hemelse Vader hebben. Onze Vaderdag is daardoor dubbel zo leuk. En…misschien ben je zelf vader! Dan is het driedubbel zo leuk. 

Jouw natuurlijke vader heeft je ongetwijfeld wel eens teleurgesteld. Misschien heeft hij je zelfs immens pijn gedaan… Daarom is het juist zo bijzonder dat God zichzelf onze hemelse Vader noemt. Een Vader die voor ons zorgt. Een Vader die jou zeker wil helpen om je natuurlijke vader te vergeven, en lief te hebben, te bewonderen en te eren.

Hoe is God als Vader?

Hij is een Vader die lief is. Psalm 103:13: “Net zoals een vader goed zorgt voor zijn kinderen, zó goed zorgt Hij voor de mensen die diep ontzag voor Hem hebben.” (BB)

Hij is een Vader die gul is. Matteüs 7:11: “Dan zal jullie hemelse Vader toch zéker goede dingen geven als mensen Hem daarom bidden?” (BB)

Hij is een Vader die doet wat Hij zegt. 1 Johannes 1:9: “Want Hij doet altijd wat Hij heeft gezegd.” (BB)

Hij is een Vader die met je meeleeft. Efeziërs 2:4: “Maar God is vol medelijden. Hij wil ons graag vergeven, omdat Hij zo ontzettend veel van ons houdt.” (BB)

Hij is een Vader waar je altijd naar toe mag gaan. Hebreeën 10:22: “Daarom kunnen we nu naar God toe komen met een eerlijk hart en vol vertrouwen [ dat Hij ons zal ontvangen ].” (BB)

Hij is een Vader die goed en liefdevol is. 1 Petrus 1:3: “Want omdat Hij zo goed en liefdevol is, heeft Hij nieuwe mensen van ons gemaakt: we zijn opnieuw geboren.” (BB)

Geniet dubbel en dwars van deze dag! Vier jouw Vader!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.