Hoe ik in Bethlehem terecht kwam…

18 december 2022

Ik zat in een jeep in Israël. We gingen ‘s morgens heel vroeg op weg. Waar we naartoe gingen mocht ik niet weten. De bestemming en mijn schilderopdracht waren geheim.

In de verte zag ik hoge muren, hekwerken en soldaten. We kwamen steeds dichterbij. De borden langs de weg vertelden me dat ik naar Bethlehem ging. Niet te geloven! Maar…

  • Waar was het idyllische weggetje in de weilanden?
  • Waar stond het schattige hutje op de hei waar Jezus geboren is?

In plaats daarvan zag ik ijzeren tanden op de weg die omhoog staken en slagbomen belemmerden elke doorgang. We moesten ons paspoort laten zien en de papieren waarop stond dat we toestemming hadden om Bethlehem binnen te gaan.

Bethlehem is omgeven door metershoge muren. De Palestijnen die daar wonen konden daardoor niet langer de Joden beschieten en omgekeerd. De muren kwamen letterlijk op mij af.

Van wie houdt God het meest?
De Joden of de Palestijnen?

Voor wie is Jezus naar deze wereld gekomen?
Jezus is niet voor één volk gekomen. Jezus sluit niemand buiten. Niemand. Jezus komst doorbreekt alle muren.

‘Want Jezus heeft ons vrede gegeven, door Zichzelf. Hij heeft van Joden en niet-Joden één volk gemaakt. Eerst stond [ de wet van Mozes als ] een muur tussen ons in. We leefden als vijanden van elkaar. Maar Hij heeft die muur weggebroken’. Efeziërs 2:14 BB

Jezus’ liefde doorbreekt elke muur.

  • Ook de muren die jij hebt opgebouwd in je leven.
  • Muren waarachter jij je verstopt.
  • Muren die door anderen zijn gemetseld in je binnenste.

Mag Jezus, nu, vandaag met liefde een muur in je leven doorbreken?

Zullen we samen bidden?
‘Heer Jezus, wat bijzonder dat U de hemel verliet om de muur tussen God en ons in weg te breken. Ik ben U daarvoor zo ontzettend dankbaar. Help mij om de grootte van dit wonder te beseffen in mijn hart, en de muren in mijn leven te doorbreken. Amen’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?