Hoe ga je met onrecht om?

05 februari 2023

Heb je ooit gehoord van Calimero?
Calimero is een klein vogeltje. Als ik als kind naar deze tekenfilm keek, probeerde ik met Calimero mee te praten, zodra hij riep: ‘Hij is groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk!’ hoorde je dat mij dat ook op de achtergrond zeggen:). In elke aflevering was er wel iets, wat volgens Calimero niet eerlijk was. Hem werd onrecht aangedaan!

Zeg jij ook regelmatig:
‘Het is niet eerlijk…’
‘Het is niet mijn schuld…’
‘Dit is zo onterecht…’

Het gevoel van onrechtvaardigheid is onvermijdelijk. We krijgen er allemaal mee te maken. Maar wat gebeurt er als je, als een kip op een kuikentje, blijft zitten en dat onrecht maar blijft omarmen en verwarmen? Dan wordt het groot en groeit het onder je billen vandaan!

Haat, bitterheid en soms zelfs het verlangen om wraak te nemen, kruipt in je. Maar laten we eerlijk zijn. Soms doen mensen je zoveel pijn! Je begrijpt het gewoon niet. Het is niet jouw fout! Dat weet je zeker.

Hoe ga je dan met onrecht om?
Geef het gevoel dat onrecht je geeft,
zodra je het voelt opkomen gelijk aan God en…
laat het daar!

‘Doe alle bitterheid, boosheid en haat weg.
Stop met schelden en vloeken.
Ja, alle soorten slecht gedrag moeten jullie wegdoen.Efeziërs 4:31 BB

Paulus spreekt hier op een gebiedende wijs. Hij is bloedserieus en hij heeft er alle reden toe. Voordat hij deze opdracht geeft, vertelt hij zijn geloofsvrienden in Efeze dat zij nieuwe mensen zijn dankzij Jezus. Dat ze het nieuwe leven als een nieuw stel kleren moeten aantrekken.

Het past niet bij je om nog langer je leven te laten leiden door haat, bitterheid en al dat andere geneuzel. Jij bent in staat om het volgende te doen, dankzij de overweldigende liefde van God voor jou:

‘Wees vriendelijk en behulpzaam voor elkaar. Vergeef elkaar, net zoals God jou in Christus heeft vergeven. Efeziërs 4:32 BB

Zullen we samen bidden?
‘U koestert geen haat naar ons, ook al maken we fouten. U voelt zich niet beledigd als wij U onrecht aandoen, maar U vergeeft ons. Vanuit die hemelse genade kiezen we er resoluut voor om telkens weer afstand te doen van haat, boosheid en bitterheid. In de naam van Jezus. Amen.’

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?