Hij ziet, Hij ziet wat jij niet ziet…

07 oktober 2020

Wat zie jij als je naar jezelf kijkt?

Jezus ziet meer dan jij en ik bij elkaar. Hij ziet verder dan wij ooit kunnen kijken. Hij ziet hoger, dieper en breder.

Hij ziet letterlijk wat jij niet ziet.

Vandaag wil ik weer met je kijken naar het verhaal van de blinde man die genezen werd door Jezus. We kunnen zo veel leren van dit verhaal! Jezus zag de man langs de kant van de weg liggen. Normaal gesproken sprak Jezus genezing uit, maar dit keer is het anders. Hij maakt de ‘vieze’ ogen van de man nog viezer met modder!

Wij denken soms dat we onszelf schoon kunnen wassen door goede dingen te doen, waardoor we ‘hemelpunten’ scoren. Maar Jezus laat zien dat echte reiniging niet afhankelijk is van de mate waarin iets besmeurd is.

Heb jij het gevoel dat je ogen vies zijn? Dat je niet meer fris en fruitig de ander aan kunt kijken? Dat je besmeurd bent door dat wat op jouw netvlies is gegrift? Weet dan dat voor Jezus niets te vies is. Zelfs als Hij het nog viezer maakt, weet je niet wat je ziet als Zijn heling komt.

“Toen spuugde Hij op de grond en maakte daarvan een modderpapje. Hij smeerde dat op de ogen van de blinde man en zei tegen hem: “Ga je wassen in de vijver van Siloam” (‘Siloam’ betekent ‘gestuurd’). De man ging daarheen en waste zich. Toen hij terugkwam, kon hij zien.” (Johannes 9:6-7, BB) 

Modder in je ogen lijkt me geen fijn gevoel. Nu zou je je daar op blind kunnen staren, maar Jezus roept de man op tot actie: “Ga! Was je!”

Toen hij terugkwam, kon hij zien.

Ik daag je uit om het onverwachte te verwachten! Als jouw ogen vol zitten met viezigheid, laat Jezus je dan wassen. Zie Zijn reiniging in jouw hart!

Ik zie, ik zie wat Hij ziet en het is… hemels!

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?