Hij leidt mij

13 juli 2021

Psalm 23 is één van de 73 psalmen van David. Hij had ervaring als koning van Israël, herder, musicus en dichter. Psalm 23 is Hebreeuwse poëzie, geschreven in een eenvoudige, maar kunstzinnige stijl. Ik hou er zo van en ik hoop mijn liefde voor deze psalm met je te mogen delen.

 

Weet je niet wat je met je leven moet doen?
Weet je niet welke studie je moet kiezen?
Vind je het moeilijk om te weten wie de ware Jacob is?
Twijfel je over de uitbreiding van jouw bedrijf?
Vraag je je af hoe je jouw kind het beste kunt aansturen?

Jezus, jouw Herder, wil je leiden.
(Naar Psalm 23:3b)

David gebruikt in deze psalm de allerheiligste naam voor God: ‘JHWH’. Deze naam geeft de ongekende grootheid aan van de almachtige, onveranderlijke God. Deze grote God noemt zich ook Herder. Je zou verwachten dat uitsluitend titels als koning, vorst of majesteit passend zouden zijn, maar God voelt zich nergens te min of te groots voor. Hij is wie Hij is. Groter bestaat niet, nederiger bestaat niet, liever bestaat niet, rechtvaardiger bestaat niet. 

Deze God wil jouw Herder zijn.
Wat een wonder, zo bijzonder!

En… let op: geweldig nieuws:

“Hij leidt mij…” (Psalm 23:3b, NBG51)  

Je kunt je verdwaald voelen in je leven, in je gedachten, in je gevoel, maar mag jouw Herder je thuis brengen bij Hem?

Wat een rust!
Pfff…dat heb je zo nodig!

De Herder neemt zijn verantwoordelijkheid om tot het uiterste voor de kudde te zorgen. Je had in die tijd ook huurlingen die voor een kudde zorgden, maar het grote verschil was hierin gelegen: De schapen zijn niet van de huurling. De schapen zijn van de Herder.

“Want hij is een huurling
en de schapen gaan hem niet ter harte (Johannes 10:13, NBG51)   

Jij gaat jouw Herder aan het hart.
Jij gaat hem ter harte!

Zullen we samen bidden?
“Mijn Herder, dank U dat U mij leidt. Daardoor weet ik dat ik goed uitkom. Al zie ik niet altijd het eindstation. Met U loop ik moedig en in vertrouwen door dit leven. Dank U wel. Amen.”

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?