Hij leidt mij langs veilige paden

08 oktober 2021

 

Ik keek samen met mijn zoon naar het televisieprogramma ‘Gevaarlijkste wegen van de wereld’. Ken je dat? Hij vond het echt niet grappig meer, want ik bleef maar gillen. Elke keer had ik het gevoel dat ik zelf de afgrond in zou rijden. Niet te doen!

Ik ben zo dankbaar dat Psalm 23 vers 4 in de Bijbel staat. De wegen waar God jou overheen wilt laten rijden, zijn VEILIG!

Jezus noemt zichzelf de Goede Herder. Hij kent Zijn schapen bij naam. Weet je hoeveel schapen dat zijn! En Hij geeft Zijn leven voor Zijn schapen. 

Hij doet er alles aan om ons te helpen te begrijpen dat we echt veilig zijn bij Hem. Zowel in het Oude Testament als in het Nieuwe Testament lees je veelvuldig dat Hij onze Herder is. 

Zijn zorg voor jou is veilig.

Heb jij je wel eens onveilig gevoeld?
Heeft iemand jou je veiligheid ontnomen?
Jouw veiligheid geschaad?

Laat je hart verwarmen door de VEILIGHEID die Jezus jou wil schenken.

Proef de LIEFDE van de Herder waar jij altijd, altijd, altijd, altijd veilig bent.

  • Negenennegentig andere schapen laat de herder achter in de woestijn om naar het verdwaalde dier op zoek te gaan tot Hij het gevonden heeft. (Zie Lukas 15:4, BB)
  • Hij is de Herder van je ziel. (Zie 1 Petrus 2:25, NBV of NBG51)
  • Hij is de grote Herder (Zie Hebreeën 13:20, BB)
  • Wij zijn uw volk, de kudde die U hoedt. (Zie Psalm 79:13, BB)
  • De Heer is God, Hij heeft ons gemaakt, Hem behoren we toe, zijn volk zijn wij, de kudde die Hij weidt. (Zie Psalm 100:3, BB)

Als je een route in je leven gaat en je ziet een duidelijk waarschuwingsbord aan het begin van de weg, wat doe je dan?

Toch even kijken?
De afgrond naast je is angstaanjagend.
Je gilt.

Weet dat God je hoort. Hij zal nooit zeggen: “Eigen schuld, dikke bult.” 

En zou jij de gevaarlijkste wegen van de wereld durven berijden als je zeker zou weten, dat God achter het stuur zou zitten? Ik wel. Maar eerlijk, ik zou wel af en toe gillen. Zeker als ik te lang en te veel naar buiten kijk. Maar zodra ik mij richt op God, zal mijn hartslag vertragen. Mijn gillen zal een prijzen worden van de beste Bestuurder van de wereld! 

Jij mag weten dat Jezus je leiden wil. Hij wil jouw auto besturen, je leven lang.

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?