Hij leidt jou langs veilige paden!

IMAGE 6-Et-si-vous-le-laissiez-vous-conduire-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hij leidt jou langs veilige paden!

“… Hij helpt me om te leven zoals Hij het wil” (Psalm 23:3, BB)

Jezus, onze goede herder, zegt: “Ik ben gekomen om [mijn schapen] het leven te geven in al zijn volheid.” (Johannes 10:10, BB)

Zijn schapen horen zijn stem: “Mijn schapen luisteren naar mijn stem, ik ken ze en zij volgen mij.” (Johannes 10:27, BB)

Zijn kudde komt binnen en zwermt uit en vindt weiden om te grazen. Het doel van een herder is ten diepste dat zijn schapen zich tegoed doen en opbloeien op die groene vlaktes: “Ik ben de deur: wanneer iemand door mij binnenkomt zal hij gered worden; hij zal in en uit lopen, en hij zal weidegrond vinden.” (Johannes 10:9, BB)

Jezus is je Herder. Geef Hem de leiding over jouw leven! Hij wil je stap voor stap meenemen op de goede weg en je leiden naar een overvloedig, bloeiend en gelukkig leven.

Wist je dat in Jezus’ eerste publieke toespraak – bekend onder de naam De Bergrede – maar liefst negen keer het woord ‘gelukkig’ voorkomt? Dat geluk verwijst naar de bestemming die God met je voor ogen heeft. “Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.” (Jeremia 29:11, BB)

Met diezelfde gedachte eindigt David Psalm 23: “Geluk en genade volgen mij alle dagen van mijn leven.” (Psalm 23:6) Maar over deze slotwoorden komen we later nog te spreken.

Wat als je je Herder in de tussentijd zou vragen om jou te leiden, vriend?

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.