Hij geeft nieuwe kracht

07 oktober 2021

 

Ik weet niet wat het is, maar bij mij in huis laten we met grote regelmaat van alles uit onze handen vallen. Mijn servies is inmiddels aardig geslonken. De ergste servies-valpartijen zijn toch wel de vallende picardi glazen. Ken je die? Van die hoekige glaasjes die je goed kunt stapelen? Onze keukenvloer ligt dan bezaaid met kleine glasstukjes. Het is weer zover…

“Ik heb er de kracht niet meer voor.”

Wat valt er zomaar uit jouw handen?

Welke droom is in duizenden stukje gevallen doordat 

  • je ziek werd
  • failliet ging
  • werkloos werd
  • jouw geliefde je gedag zei
  • je kinderen je niet meer willen zien
  • je met een depressie kampt
  • je zoveel meer uit het leven zou willen halen… maar je hebt er de kracht niet meer voor. 

Psalm 23 is geweldig!
Ik hou zo van de bemoedigingen die erin staan. 

Psalm 23:3 (NBV)
“Hij geeft mij nieuwe kracht.”

Geen oude, versleten, slappe kracht.
Geen kracht waar de fietspomp naast moet worden gezet, om er weer een wat krachtige kracht van te maken. 

Jouw Herder schenkt je nieuwe kracht. Telkens weer.
Zijn genade is groot. 

Moet je er iets voor doen om nieuwe kracht te ontvangen? Moet je er iets voor laten? 

Geloof.

Geloof dat deze onvoorstelbare kracht ook voor jou bestemd is. De Herder heeft geen lievelings schapen. Ook jij bent zijn lieveling, Zijn geliefde kind. 

Zullen we samen bidden?
“Heer, ik heb Uw kracht zo nodig. Alles wat er van mij gevraagd wordt, vergt zoveel energie. Wilt U mij helpen en mij bekrachtigen met Uw nieuwe kracht? Ik dank U vandaag in het bijzonder! Ik geloof U. Ik vertrouw U. Dit wordt een krachtige dag! Amen.”

 

*Al heb je het hele servies in een keer laten vallen…ook dan schenkt Jezus, jouw Herder, je nieuwe kracht. Juist dan…

Zo blij dat je bestaat!

Wilma-handtekening-witteachtergrond

Ontdek meer berichten van Ik Wonder Jou

Wil je elke dag een bemoediging in je inbox? Meld je dan aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

Lees hier meer over Ik Wonder Jou.

Heb je vragen?

Samen in gesprek over Jezus en geloof.

Ik Wonder Jou is onderdeel van Jezus.nl. Naast het ontvangen van een dagelijkse bemoediging kun je je ook verdiepen in Jezus en geloof via een van onderstaande mogelijkheden. Zit er iets voor jou tussen?