Hij geeft je een open deur

IWJ 2.35-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Hij geeft je een open deur

“Dit zegt de Heer die heilig is, en die de Waarheid is. Dit zegt Hij die de ‘sleutel van David’ heeft. Als Ik open, zal niemand sluiten. En als Ik sluit, zal niemand openen. Ik weet wat jullie allemaal doen. Ik heb als het ware een deur voor jullie open gedaan, zodat jullie veel konden doen. Niemand zal die deur kunnen sluiten. Want ook al zijn jullie met maar weinig mensen, tóch hebben jullie gedaan wat Ik heb gezegd. En jullie hebben niet gedaan alsof jullie Mij niet kennen.” (Openbaring 3:7-8, BB)

Tijdens het begin van mijn tijd als predikant in Givors, Frankrijk, hadden we het voorrecht om diensten te kunnen verlenen aan de protestantse kerk in de stad. Maar na een paar maanden werden we er onterecht, abrupt uitgegooid. Ik was verbijsterd en verontrust… Hoe zou onze jonge gemeenschap reageren als iedereen hoorde dat we niet langer een plaats hadden om diensten te houden?

Tegenstand ondervinden is onvermijdelijk…

  • Het kan van onszelf komen… onze twijfels, angsten, onbegrip, ontmoediging, etc.
  • Het kan ook van anderen komen: hun kritiek, druk, afwijzing, etc.
  • Tegenstand is ook geestelijk. Wees je ervan bewust dat we een vijand hebben die alleen maar denkt aan het vernietigen van wat God bouwt! De duivel is heel reëel en de Bijbel noemt hem ‘de vijand van onze ziel’. Wees dus niet verrast als je hem op je pad tegenkomt wanneer je God gehoorzaamt!

Dit is het goede nieuws: de vijand kan geen deur sluiten die God opent.

In ons geval dacht de duivel dat hij ons tegenhield door ons de toegang tot de kerk af te nemen. In werkelijkheid versnelde hij het proces waarmee we een nieuwe, grotere en meer functionele ontmoetingsplaats vonden voor onze diensten!

Ik nodig je vandaag uit om dit gebed te bidden: “Dank U Jezus, dat U de sleutel bezit voor elke deur. U hebt altijd een oplossing! U bent het antwoord op mijn moeilijkheden en niemand kan de deuren sluiten die U opent. Vandaag kies ik ervoor om U te vertrouwen. In de Naam van Jezus, amen.”

Wat heb je nodig en durf je daarvoor op God te vertrouwen?

P.S. Morgen gaan we weer verder met onze serie over Psalm 27. Mis het niet!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.