Het vuur zal je niet vernietigen!

IWJ 3.21-min

Home | Ik Wonder Jou | Wonderen | Het vuur zal je niet vernietigen!

“Als je door het water gaat, zal Ik bij je zijn. Als je door rivieren gaat, zul je niet weggespoeld worden. Als je door het vuur gaat, zul je niet verbranden. De vlammen zullen je niets doen.” (Jesaja 43:2, BB)

Het fenomeen ‘vuur’ wordt vaak gezien als een bedreiging die veel kapot kan maken. Toch helpt vuur ook om zaden van bepaalde planten, zoals de manukaplant, te verspreiden. Het klinkt misschien raar, maar als de capsules die de manukazaden bevatten, worden blootgesteld aan warmte, springen ze open en worden de zaden over de zojuist kaalgebrande grond verspreid.

God begrijpt wat je doormaakt. Hij is niet ongevoelig voor je pijn en verdriet, voor het vuur in je leven. Hij weet echter welke ‘hitte’ nodig is, zodat er vruchten kunnen vrijkomen.

Hier is het goede nieuws voor Gods kinderen:

 • Het vuur vernietigt je niet … het verfijnt je.
 • Moeilijkheden houden je niet tegen … ze brengen je dichter bij God.
 • Tegenslag is geen rem … het is een springplank die de Heer gebruikt om je naar een ander niveau te brengen.

Je bent niet alleen. God is met je. Hij zal niet toestaan ​​dat het vuur je vernietigt. Hij zal niet toestaan ​​dat je meer te verduren krijgt dan je aankunt. Je bent vervuld met een geest van kracht en moed.

Ik nodig je uit om dit lied vandaag te zingen als een soort verklaring over je leven: “I Am Not Alone” van Kari Jobe. 

Vandaag verandert de manier waarop je naar je beproeving kijkt. Je bent niet op weg naar de afgrond, maar naar iets Goddelijks!

Zo blij dat je bestaat!

Zo blij dat je bestaat!

EricENWilma-handtekening-transparant

Wil je elke dag een bemoediging in de inbox? Meld je aan voor Ik Wonder Jou.*Door je aanmelding geef je toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens, zoals beschreven in de privacyverklaring, en geef je aan dat je 16 jaar of ouder bent.

6 reacties

 1. Manuela Verlinden op 21 augustus 2018 om 4:39 am

  Dank u voor dit woord net wat ik nodig heb

 2. Judith Molina op 21 augustus 2018 om 8:38 am

  Dank u voor het woord ik ga door het vuur en verbrandt niet .HEt doet wel pijn maar weten dat ik niet alleen bent God heeft een plan met mijn Leven woorden van bemoediging gr Judith

 3. Ingrid op 21 augustus 2018 om 3:00 pm

  Wat een mooie bemoediging. Gelukkig ben ik weer uit het vuur. Wat lang heeft geduurd. God heeft mij uit het vuur gehaald en mij precies gegeven wat ik nodig had. Amen ?

 4. Carla op 21 augustus 2018 om 11:13 pm

  Zo fijn om dit smorgens te lezen. Elke dag opnieuw een fijne aanmoediging, net wat je nodig hebt. Bedankt daarvoor

 5. Joanna op 22 augustus 2018 om 8:50 am

  Dankjewel dit heeft me erg geholpen nu net t zo moeilijk is.

 6. Ingrid op 22 augustus 2018 om 12:56 pm

  Wat een mooie bemoediging. Gelukkig ben ik weer uit het vuur. Wat lang heeft geduurd. God heeft mij uit het vuur gehaald en mij precies gegeven wat ik nodig had. Amen ?

Laat een reactie achter